Fyrverkeri Nyårstalare i Trollhättan 2021 är Pernilla Larsson

Pernilla Larsson årets nyårstalare

Trollhättans Stad presenterar stolt årets nyårstalare – Pernilla Larsson. – Det ska bli jättekul! Det är en utmaning, men de som känner mig vet ju att jag gillar utmaningar, säger Pernilla.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Fira in det nya året i Trollhättans vackra fallområde med traditionsenligt nyårstal följt av fallpåsläpp och nyårsfyrverkeri! Högtidstalare är Trollhätteprofilen Pernilla Larsson.

– Jag känner mig hedrad såklart. Sedan tycker jag att det känns spännande och kul att Trollhättans Stad har valt att fråga någon från idrottsvärlden, säger Pernilla.

– Det kommer att kännas speciellt. Som föreläsare är jag ju van att tala inför folk, men då är det ju inom ett område som jag behärskar, nu är det lite friare så vi får se vad jag kommer att hänga upp det vid, säger Pernilla lite hemlighetsfullt.

Lång meritlista

Pernilla Larsson är av Sveriges mest framstående fotbollsdomare, med meriter från Damallsvenskan sedan 2001 och FIFA sedan 2010. Hon har även utsetts till årets kvinnliga domare 2012, 2014 och 2017. Hon var även en av nio europeiska domare vid VM-slutspelet 2015 i Kanada. 

I år dömde hon sin 248:e och sista damallsvenska match vilket gör henne till den svenska domare som har dömt flest damallsvenska matcher någonsin. Utöver jobbet som domare så driver Pernilla det egna företaget Dietoteket där hon jobbar som dietist och föreläsare. 

Du hör Pernillas nyårstal från Hojumstunet och Oscarsbron, här får du också vyn över de magnifika Trollhättefallen som Vattenfall bjuder på. Välkommen! 

När? 31 december klockan 17.00
Var? Hojumstunet/Oscarsbron

Arrangeras av Trollhättans Stad och Vattenfall. 

Relaterad information

Trafikinformation nyårsfirande

I samband med nyårsfirandet stängs Åkersbergsvägen av för motortrafik mellan Malgöbron och Oscarsbron samt Landbergsliden från klockan 15.00 och fram till cirka 18.00. Boende i området eller besökare till kyrkan får passera men ombeds att köra försiktigt.

Senast granskad 2021-12-17 av Per Ivarsson