Paula - Ny kulturhuschef på Kronan

Paula Pelli är ny områdeschef och kulturhuschef på Kronan.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Paula kommer senast från en tjänst som rektor på Ljungskile Folkhögskola som har utbildningar inom fritidsledaryrket, journalistik, musik med mera. 

Hon är utbildad gymnasielärare och även läst statsvetenskap och hennes yrkesbana började med ett vikariat som grundskolelärare på Skogshöjden i Trollhättan. Senare har hon gått vidare till rektorstjänster och nu är hon nyanställd som chef över Kronan Kulturhus.

- Jag lockades av tjänsten på Kronan eftersom jag såg en möjlighet att jobba med viktiga frågor som kultur, integration och demokrati i en dynamisk miljö, säger Paula. 

Kronan består av en skola, en fritidsgård, ett bibliotek, en mötesplats och medborgarservice. I huset vistas människor i alla åldrar och verksamheterna har ett nära samarbete med varandra.

- Vi har en unik möjlighet att möta nya målgrupper genom att samarbeta. När skolan har föräldramöte kan vi exempelvis passa på att ha en familjedag i huset och informera om fritidsgårdens verksamhet eller programverksamheten i kulturhuset, förklarar Paula.

Paula har ansvaret för tre verksamheter, Kronan bibliotek, Kronan fritidsgård och mötesplatsen som inkluderar café, scen, lokalvård och kulturvärdar. Det är full fart i huset året om med allt ifrån egna arrangemang till externa bokningar. 

- På Kronan är medborgaren i fokus och vi jobbar mycket med att bygga goda relationer mellan människor, det är något som jag tycker är viktigt och roligt, berättar Paula.

I och med den nya tjänsten har hon lämnat skolans värld men Paula känner att hon kommer ha stor nytta av sina tidigare erfarenheter som rektor.

- Jag tror att min skolbakgrund kommer att komma till nytta i vårt nära samarbete med Utbildningsförvaltningen, men det jag också tar med mig från Ljungskile Folkhögskola är sättet vi arbetade med integration. 

- Det är oerhört viktigt att ge individen bra förutsättningar att styra över sitt liv för att kunna bli en aktiv samhällsmedborgare. Kulturverksamhet, som vi erbjuder på Kronan, är ett bra verktyg för att lyckas det, avslutar Paula. 

Paula är trollhättebo och bor på landet ut mot Öresjö. På fritiden gillar hon att läsa, lyssna på musik och vara ute i naturen.

Kronan Kulturhus har mycket på gång i höst. Klubb Kul, mötesplatsen för yngre barn efter skoltid fortsätter, liksom fritidsgårdens verksamhet för barn 12-17 år. Biblioteket har ett nytt intressant program för både vuxna och barn och mötesplatsen kommer utvecklas bland annat det gäller scen och teknik. 

Senast granskad: 2017-09-18 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)