Två personer framför en bokhylla med böcker. Marit Kapla och Martin Hederos. Foto: Tom Jerry Boman

Osebol 26 november

I Osebol – en föreställning om en by, möter Marit Kaplas text, Martin Hederos musik i ett unikt scenkonstverk som innehåller piano och läsningar. Välkommen till Konsthallen Trollhättan, fri entré men föranmälan krävs.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Marit Kaplas bok Osebol prisades på Augustgalan 2019 som Årets skönlitterära bok. Se föreställningen som bygger på boken och där Martin Hederos, inspirerad av Osebols text, skrivit pianokompositioner på temat ”platser”.

Tid och plats 

Dag och tid: fredag 26 november klockan 18.30 (insläpp klockan 18.00)

Lokal: Konsthallen Trollhättan - Annexet, Nohabgatan 11

Anmälan: Fri entré men anmäl dig till konsthallen@trollhattan.se 

Om föreställningen

”Både byn och människorna träder fram i Marit Kaplas långa text om Osebol. Och där orden slutar tar Martin Hederos vid med gåtfullt grubblande pianofantasier” - skriver Dagens Nyheter om föreställningen

Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. Boken som delar byns namn är ett 800-sidors storverk där Marit Kapla intervjuat så gott som alla byns cirka 40 vuxna invånare. 

Martin Hederos är precis som Marit Kapla uppväxt i en värmländsk by. Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, men är kanske mest känd som medlem i internationellt erkända The Soundtrack of Our Lives. Han betraktas allmänt som en av våra främsta pianister. Martin Hederos har nu inspirerad av Osebols text skrivit pianokompositioner på temat ”platser”. 

Senast granskad 2021-10-26 av Jenny Persson