Bild på en skylt som visar hundbadplats med vatten i bakgrunden.

Öresjö badplats - sommarnyheter

När solen skiner lockar svala dopp och strandhäng. I sommar är det extra viktigt att du visar hänsyn och håller avstånd när du besöker Trollhättans badplatser. På Öresjö badplats är badvärdar, särskilda grillplatser och en ny hundbadplats, sommarnyheter för ökad trivsel och trygghet.

Enhetschef - ishallar, badplatser, motionsspår Patric Engström 0520-49 64 60
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

- Öresjö badplats har blivit väldigt populär, vilket är roligt eftersom vi satsat på att utveckla badet, men i sommar krävs det mer av alla för att badplatsen ska vara en trygg och rolig plats att vistas på, säger Patric Engström, enhetschef för badplatserna i Trollhättan.

Viktigt att ta ansvar i sommar

Även utomhus på badplatser är det viktigt att hålla avstånd och helst 2 meter till "badgrannens" strandfilt. Tänk på att du och ditt sällskap inte breder ut er utan ger plats till andra.

- Upplever du att det är fullt på badplatsen eller kanske redan på parkeringen. Då är det bra att välja en annan badplats även om det innebär en extra biltur. Exempelvis Sjölanda badplats som också är trevlig, tipsar Patric.

Badplatsen i sjön Gravlången är kanske en doldis i Trollhättan, men den passar dig som bara vill ta ett svalkande dopp, då det är enklare förhållanden här.

Badvärdar - nytt grepp för att öka tryggheten

- Vi gör en extra satsning på Öresjö badplats sommar med anledning av det höga trycket, och anställer badvärdar som kommer att vara en service på plats. Badvärdarna kommer att föra dialog med badgästerna och informera om det exempelvis skulle råda grillförbud eller andra regler som gäller på badplatsen, berättar Patric.

Badvärdarna kommer att vara på plats varje dag med start vecka 27.

Grilla endast på särskilda grillplatser

- Inför sommaren har vi uppdaterat Öresjö badplats med flera nya grillplatser, och det är endast dessa grillplatser som gäller. Det är förbjudet att ställa upp egna grillar, eller att göra upp eld eller lägga kol på klippor, i gräset, på stranden eller på andra platser, förtydligar Patric.

Nyhet - Öresjö hundbadplats

I veckan kommer den nya hundbadplatsen i Öresjö vara klar. Sand ska bara läggas ut i vattenbrynet så att det blir skönare bad för både hund och ägare.

Tänk på att din hund endast får vistas på detta särskilda bad och ej på badplatsen under sommaren. Hundbadet går du till via den övre parkeringsplatsen vid Phoenixstranden. Följ skyltning.

En strand där killar spelar beachtennis och barn som vadar i vattnet

Badplatser

Trollhättan har kommunala badplatser i tre sjöar. Öresjö är kommunens största badplats med två badvikar och en fin strandpromenad.

Senast granskad 2020-06-22 av Jenny Persson