Stig vid vattnet med träd vars grenar hänger över stigen. Bilden är smyckad med vimplar i vänster övre hörn. Edsvidsleden i Trollhättan

Nyinvigning Edsvidsleden 18 mars

Återupptäck Trollhättans vackraste naturområde! Var med och invig upprustade Edsvidsleden med en vandring eller joggingtur. Vi startar vid Olidans kraftstation och går eller springer 3,5 km av leden söderut till Brandsbodalen. Därifrån går det gratis buss tillbaka till starten.

Person
Områdeschef idrott och friluftslivRobert Stenberg 0520-49 78 71
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

När? Söndag 18 mars start kl. 9.30
Var? Olidans kraftstation/Olidevägen 


Trollhättans Stad fortsätter satsningen på idrott och friluftsliv. Nu inviger Kultur- och fritidsförvaltningen upprustade Edsvidsleden tillsammans med Aktiv Öresjö.

Ta chansen att gå den vackra naturleden söderut längst älven, förbi Nyckelberget till Brandsbodalen. Den nya märkningen gör det lätt att hitta och nya broar, spångar och rastplatser gör vandringen bekväm. Dessutom blir det extra trevligt att vi upplever Edvidsleden tillsammans! 

Underhållning med N3, fikaservering och 10-årsjubileum för Edvidsleden Trailrun står också på programmet. Varmt välkommen!

Program

Kl. 9.45. Invigningscermoni med underhållning från N3 
Kl. 10.00 Startskott Edvidsleden Trailrun 2018
Cirka kl. 10.10 Start för vandrare och joggare
Cirka kl. 13.00 Tack för idag!

Prisutdelning och mer underhållning med N3 i samband med målgång för Edvidsleden Trailrun. 

Räkna med att det tar cirka 60-120 minuter att gå sträckan mellan Olidan och målet vid Brandsbodalen. Gratis bussar går regelbundet från Brandsbodalen tillbaka till Olidan. Sista bussen tillbaka avgår 13.00 från Bransbo. 

Start- och målområdet för löptävlingen är vid Olidan och vill du inte gå vandringen till Brandsbodalen är du varmt välkommen att hänga här under dagen. 

Programmet är preliminärt så vi reserverar oss för eventuella ändringar. Håll utkik här på hemsidan efter uppdateringar och mer information.

Bakgrund

Edsvidsleden anlades för 15 år sedan och har under hösten 2017 och vintern 2018 rustats upp av Kultur- och fritidsförvaltningen, område idrott och friluftsliv, som tagit hjälp av Naturvårdslaget. 

Parkering

Det är begränsat antal bilparkeringar i området så ett tips är att gå eller cykla till invigningen. Om du tar bilen rekommenderar vi att du parkerar på Innovatumområdet och går Olidebron över kanalen.  

Senast granskad: 2018-03-09 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)