Illustrativ bild över nya klubblokalen vid Nysätra idrottsplats. Illustrativ bild över nya klubblokalen vid Nysätra idrottsplats.

Ny klubblokal vid Nysätra idrottsplats

Kultur och fritid bygger ny klubblokal vid Nysätra idrottsplats i Skoftebyn. Huset kommer stå klart i juni 2018 och innehåller bland annat nya omklädningsrum och café.

Person
Områdeschef idrott och friluftslivRobert Stenberg 0520-49 78 71
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Precis bredvid fotbollsplanen på Nysätra Idrottsplats bygger Trollhättans Stad en ny klubblokal till Skoftebyns IF. Det nya huset på ca 600 kvadratmeter innehåller fem omklädningsrum, tvätt och förråd på plan ett. På plan två finns det kanslikontor, mötesrum och ett litet café med en terrass ut mot fotbollsplanen. Till nybyggnationen tillkommer en ny infartsväg och cirka 35 parkeringsplatser. 

Nybygget omfattar en investering på cirka 18 miljoner kronor. Byggstarten gick i början av november 2017 och slutbesiktning är planerad till början av juni 2018. 

Det är Trollhättans Stads kultur och fritidsförvaltning som äger och investerar i anläggningen, Kraftstaden projektleder byggnationen som utförs av entreprenören Lilleskogs bygg. Skoftebyns IF hyr anläggningen av Trollhättans Stad och ansvarar för den dagliga driften. 

- Byggnaden är en kopia av den som finns på Skogshöjdens idrottsanläggning och där TIF har sin klubbstuga, men Nysätra är mindre till ytan och här finns ju heller inte en fritidsgård, förklarar Robert Stenberg, områdeschef för idrott och friluftsliv och ansvarig för Trollhättans Stads idrottsanläggningar. 

Föreningens nuvarande klubbstuga kommer rivas för att ge plats åt de nya bostadsrätter som ska byggas granne med idrottsplatsen. De nuvarande omklädningsrummen vid planen kommer finnas kvar tillsvidare. 

- Den nya klubbstugan betyder massor för oss. Föreningen har sedan länge växt ur den nuvarande lokalen och äntligen blir nybyggnationen av. Ett fantastiskt lyft! säger Mikael Rosell, ordförande i Skoftebyns IF. 

- Placeringen precis vid planen är perfekt för oss. Vi har mycket spontanidrott på konstgräsplanen och nu när vi som jobbar i kansliet kommer närmare kan vi också vara mer närvarande, säger Jonas Wallén, marknadsansvarig Skoftebyns IF. 

Skoftebyns IF har ca 600 spelare och 1200 medlemmar. Föreningen har sitt huvudsäte på Nysätra men också verksamhet på Almagärdet. 

Senast granskad: 2018-01-02 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)