Skissbild av två grå byggnader, nya Sylte fritidsgård och Syltehallen. Illustration över nya Sylte fritidsgård och Syltehallen som är den första byggnaden som färdigställdes i det stora Sylteprojektet.

Nya Sylte fritidsgård öppnar 2021

Nu stänger fritidsgården inför rivning.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Till helgen anordnar Sylte fritidsgård de sista aktiviteterna i de nuvarande lokalerna i gamla Sylteskolan. Huset ska rivas och en ny ändamålsenlig fritidsgård ska ta form i en lokal i anslutning till idrottshallen. Våren 2021 blir det nystart för Sylte fritidsgård!

- Vi ser fram emot att öppna upp verksamheten i en unik fritidsgård som innehåller allt från biosalong, musikstudio till kreativa skapande miljöer. Närheten till Syltehallen gör att vi kan anordna många olika typer av idrottsarrangemang med och för ungdomar, säger Peter Andersson, enhetschef för Sylte fritidsgård.

Från 11 maj är fritidsgården stängd men under byggperioden kommer fritidsledarna att möta upp ungdomar i området och utifrån deras önskemål skapa verksamhet på Sylte och i de södra stadsdelarna.

Den nya fritidsgården på drygt 800 kvadratmeter kommer att slå upp portarna 1 april 2021.

- Det är en fantastisk ynnest att i dessa tider kunna lyfta blicken och arbeta fram morgondagens fritidsgård på Sylte. Detta är en mycket viktig pusselbit i vår ambition att satsa på utveckling i alla delar av vår kommun säger Tommy Svensson, förvaltningschef, Kultur- och fritidsförvaltningen.

Det stora Sylteprojektet som innefattar ny skola, fritidsgård, folk- och skolbibliotek samt idrottshall är en omfattande investering av Trollhättans Stad. Ägare av fastigheterna är Kraftstadens fastigheter AB.

Senast granskad 2020-05-07 av JENPER