Tre stenskulpturer med formen liknande kroppar. Står i gräset med träd i bakgrunden.

Nya konstverk på Spikön

Sedan flera år tillbaka hyr Trollhättans Stad in några av skulpturerna på Spikön. Nu finns det två nya konstverk på plats. Ta en promenad i vårsolen och upptäck dem!

Person
Områdeschef KulturKarin Stammarnäs 0722-32 49 40
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

- Att hyra skulpturer är ett bra sätt att få tillgång till fler konstverk och att få lite förändring. Det kommer bli spännande att följa skulpturerna i olika ljus. Hur faller skuggorna? Vad händer när regndropparna ändrar skiftningarna i stenen? Hur ser de ut nu när vårsolen belyser dem och när den första snön faller framåt vintern? säger Karin Stammarnäs, Områdeschef Kultur, som tillsammans med konstnären Lolo Funck Andersson valt ut skulpturerna på Kollektivverkstan i Gerlesborg.

Verket Infinity av Valery Yevdokimov spirar som en vårlök upp mot ljuset och kanske namnet Infinity (oändlighet) kan skapa en stund av eftertänksamhet vid vattnet.

Märta Anderdotts grupp Spegling väcker känslan av dans och rörelse och kanske några barn får lust att leka tittut mellan ¨kropparna¨. Och alla goda ting är ju tre eller hur!?

Under två år är det tänkt att skulpturerna ska vara på besök på Spikön och de ersätter inhyrda verken "Solsäng Deluxe" och "Sfärernas Musik".

Portal eller båge i cortenstål format som fiskfjäll som lyser innifrån

Konst i offentlig miljö

I Trollhättans parker, torg, och på husfasader finns konsten tillgänglig för alla. På Spikön och i fall- och slussområdet finns flera skulpturer i naturskön miljö.

Senast granskad 2019-04-05 av Jenny Persson