Ett rymligt rum med klotformade lampor i taket, stora växter och olika sittmöbler samt en servering/kiosk med skylten café. Cafédelen i Älvan fritidsgård

Nu öppnar nya fritidsgården på Sylte

Under Coronasäkra former slår Älvan fritidsgård på Sylte nu upp portarna för Trollhättans ungdomar.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Tidigare skollokaler har omvandlats till en helt ny fritidsgård som byggts ihop med Sylte idrottshall. Projektet består av både nytt och återbruk.

Sylte fritidsgård byter namn

I samband med öppningen byter Sylte fritidsgård namn till Älvan fritidsgård. Namnet har vuxit fram under byggnationen och är en lekfull variant på Hus nummer 11 som utgör grunden till den nya fritidsgården.  

- Vi vill göra en ordentlig nystart. Sylte fritidsgård har rivits och nu vill vi visa att det här är en helt ny fritidsgård med ny verksamhet och nya möjligheter, förklarar Peter Andersson, enhetschef på Älvan fritidsgård.

Möjligheternas fritidsgård

I hjärtat på fritidsgården finns café och sociala ytor, och till det sedan specialrum för en mängd olika intressen. Filmkvällar, musikinspelning, gaming, dans, sport, bakning, pyssel och skapande, spel, biljard, shuffleboard – ja här finns utrymmen för det mesta.

- Det här är verkligen möjligheternas plats. En rejäl satsning på en modern och rymlig fritidsgård som kan användas till det ungdomarna vill utifrån intresse och behov berättar Peter.

Begränsat antal och endast bokade aktiviteter efter öppning

Under öppningskvällen onsdag 28 april får fritidsgårdsbesökarna gå in i små grupper på korta visningar. Därefter bedrivs verksamheten endast genom bokningsbara aktiviteter för att förhindra trängsel och minska risken för smittspridning.

- Det är en speciell tid att öppna en fritidsgård som är så efterlängtad. Nu blir det med nödvändiga begränsningar men vi ser så klart fram emot dagen när vi kan bedriva full verksamhet, avslutar Peter Andersson.

I Trollhättans Stads stora Sylteprojekt ingår ny skola, fritidsgård, skol- och folkbibliotek och idrottshall. Fastighetsägare är Kraftstaden Fastigheter.

Senast granskad 2021-04-28 av JENPER