Nordic Song Festival

Nordic Song Festival gästar Trollhättan! Festivalen presenterar en stor bredd ur den nordiska sångskatten. Njut av konserter med fantastiska artister under en hel vecka. Konstnärlig ledare är svenska sopranen Gitta-Maria Sjöberg.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Sommaren 2019 är det femte året som Nordic Song Festival genomförs men det är första gången festivalen gästar Trollhättan med omnejd.

Konserter

Nordic Song Festival presenterar en stor bredd ur den nordiska musikskatten. Hela veckan kan du njuta av konserter med artister och kursdeltagare samt spännande föredrag om sång och musik. Sångfestivalen bjuder på ett program av hög klass med bland andra sopranen Gitta-Maria Sjöberg, tenoren Fredrik de Jounge, pianisten Mats Jansson, vokalgruppen Åkervinda, sopranen Camilla Nylund och många fler.

Öppningskonserten är på Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan den 9 augusti. Under veckan ges konserter i Konsthallen Trollhättan, på N3 Mötesplats för ung kultur, vid slussarna, i Missionskyrkan och Fors kyrka, Bohusläns museum i Uddevalla samt i Vänersborgs kyrka.  

Mästarkurser

Nordic Song Festival är öppen för studenter från hela världen som kommer till Trollhättan och festivalen för att få under visning samt bygga nätverk. Undervisningen genomförs både med publik och som individuella lektioner utan publik.

Initiativtagare och konstnärlig ledare till Nordic Song Festival är Gitta-Maria Sjöberg från Danmark, internationellt erkänd svensk sopran och sångpedagog. Gitta-Maria är uppvuxen i Trollhättan.

Datum

När? 9-17 augusti
Var? Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg

Program och biljetter på nordicsongfestival.com

Senast granskad 2019-06-04 av Jenny Persson