En ljushårig kvinna ler mot kameran. Jessica Andersson, pressbild

Livesänd konsert med Jessica Andersson 6 juni

I Trollhättan firas Nationaldagen med en livesänd konsert med artisten Jessica Andersson från Hebeteatern i Folkets Hus Kulturhuset.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

- Vi ser fram emot att bjuda på en fin digital konsert från Trollhättan när vi nu inte kan samlas som vi brukar. Vi är mycket stolta över att få fira Nationaldagen tillsammans med just Jessica som har en nära anknytning till staden, hälsar Gert-Inge Andersson, ordförande i Nationaldagskommittén.

Konserten presenteras av Trollhättans Stad i samarbete med TTELA och den strömmas på respektive verksamheters digitala plattformar den 6 juni klockan 19.00. På repertoaren står Jessicas egen musik i ett avskalat format tillsammans med pianisten Lisa Ljungberg.

Jessica Andersson slog igenom över en natt. 2003 vann hon och Magnus Bäcklund Melodifestivalen med låten Give Me Your Love och representerade Sverige i Eurovison Song Contest. Efter det har hon haft ytterligare åtta bidrag med i tävlingen. Jessica har många strängar på sin lyra, bland annat programledare, vinnare av Let’s Dance, ständigt aktuell med Diggiloo samt med sin egen hyllade show ”På Dejt Med Jessica”.

Senast granskad 2021-04-29 av Jenny Persson