Lexington öppnar på Granngårdens centrum

Nu öppnar Lexington fritidsgård igen efter branden.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Lokaler på Granngårdens centrum har byggts om utefter ungdomarnas behov och önskemål. Som på alla fritidsgårdar är det just nu bokningsbara aktiviteter och begränsat antal personer som gäller på grund av pandemin, men verksamheten är mycket efterlängtad.

- Det bästa med nya Lexington är att det är modernt och fräscht, enas fritidsgårdsbesökarna Aldon och Mustaf om, som varit med och planerat och hjälp till för att få allt på plats inför öppningen 3 maj.

Det var den 31 mars 2020 som Lexington brann ner till grunden och Trollhättans Stad har tillsammans med Eidar Trollhättans Bostadsbolag jobbat hårt för att snabbt få en fritidsgård på plats.

- Vi på Eidar är glada över att ha kunnat bidra till att verksamheten nu startar igen. Hela kvarteret Guldvingen genomgår ett lyft där vi bland annat ROT-renoverar lägenheterna och skapar fina gårdsmiljöer för lek och umgänge. Fritidsgården bidrar till att skapa en levande stadsdel, så att nya Lexington öppnar är viktigt för området, säger Urban Blom, Vd på Eidar Trollhättans Bostadsbolag.

Lokalen är en tillfällig lösning men de viktigaste delarna som kök, rum för musik, gaming, pyssel, biljard och ytor för umgänge finns på plats.

- Musikrum och studio är det viktigast. Det är ingen fritidsgård utan musikrum säger fritidgårdsbesökaren Stevan som varit engagerad i planeringen.

På Lexington har det alltid varit populärt med musik, bakning och fiske. Många ser särskilt fram emot att fiskegruppen ska starta upp igen. Dessutom är det nära till idrottshallen på Granngårdens motionsanläggning vilket innebär bra förutsättningar för spontanidrott.

- Det har varit en lång tid utan fritidsgård på Lextorp. Vi är så glada och ser fram emot att återigen erbjuda gemenskap, roliga aktiviteter och en plats för varje ungdom att skapa sin fritid utifrån sitt intresse, avslutar Fady Daoud, enhetschef för Lexington fritidsgård.

Senast granskad 2021-05-03 av CLABEN