Dansare Att skriva dansen och dansa skriften är ett genreöverskridande samarbetsprojekt.

Kulturströmmar 27/5

En dansföreställning med Danskompaniet Spinn sänds live från Konsthallen på Trollhättans Stads Facebooksida onsdag 27 maj kl. 19.00. Välkommen!

Person
Arrangemangsansvarig Marcus Rudström 0520-49 76 29
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Livesänd dans med Spinn

Att skriva dansen och dansa skriften är ett genreöverskridande samarbetsprojekt som initierats och drivs av Författarcentrum Väst i Göteborg i samarbete med Danskompaniet Spinn.

Projektet handlar om textens koreografi med utgångspunkt i dans och det skrivna ordet. Det har ett övergripande HBTQI-tema med fokus på relationer mellan människor i alla åldrar, olika könstillhörigheter, med och utan funktionsvariationer.

Onsdag 27 maj klockan 19.00. Vi sänder i Facebookevenemanget och på Konsthallens Facebooksida 

Välkommen!

Att skriva dansen och dansa skriften

Att skriva dansen och dansa skriften samlar författare från Västsverige, England, Norge och Island och Danskompaniet Spinn. Det är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, UNESCO City of Literature i Reykjavik i Reykjavik, New Writing North i Newcastle samt Norsk Forfattersentrum i Oslo. Projektet stöds av Nordisk Kulturfond, Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. 

Medverkar under live-streamingen gör dansarna Felicia Sparrström, Izabell Makiela, Annika Vestel, Rannhvi Mebius Jormin samt Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg och kompanivärden Tone Helly-Hansen. kompanivärden Tone Helly-Hansen. Texter av följande författare kommer på olika sätt att ingå i föreställningen: Elías Knörr (IS), Claire Carter (GB), Hans M Hirschi (SE), Hilding Sandgren (SE) och Sara Hallström (SE). Det blir även musik av tonsättaren Anders Rimpi.

www.danskompanietspinn.se

Senast granskad 2020-05-19 av Jenny Persson