Plansch, attraktiva kommuner

Seminariedag Attraktiva kommuner

Anmäl dig till en seminariedag om offentlig miljö den 14 november 2017 i Trollhättan. Årets Attraktiva kommuner ställer frågan: Var f-n är estetiken?

Person
KulturchefChrister Olsson 0520-49 78 75
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

”Estetiken? Varför kan man inte tala om estetik längre? - Vi är duktiga på att lösa tekniska och säkerhetsmässiga aspekter. Men när det kommer till gestaltning verkar alla resignera. OK, lite konst ska vi väl ha, 1 procent regeln finns här och var, men ofta kommer konsten för sent och kan inte bli integrerad i bebyggelsen eller ingå i ett sammanhang. Lite grönt ska det väl också vara? Men hur? När utgår vi egentligen från platsen, sammanhangen, vår historia? ”.

Örjan Wikforss, arkitekt och professor pratar under rubriken: Kampen om planeringen - det tänkta, det drömda, det byggda. Hur hittar vi balans mellan enskilda och allmänna intressen?

Signe Johannessen, konstnär och grundare av Art Lab Gnesta ställer frågor kring definitionsmakt och deltagarperspektiv: ”Vems estetik får egentligen synas i det offentliga rummet och varför”?

Arkitekturkritikern Mark Isitt är programledare för Stadsinspektionen i P1. Serien är en fortsättning på de 15 avsnitt som Mark gjorde för P4 Skaraborg under 2016. Mark kuskade runt, besökte delregionens 15 huvudorter och kommenterade arkitektur och stadsplanering. Hans observationer roade och oroade. Här sammanfattar han resan och pratar om platser och byggnader som gjorde särskilt intryck.

Sune Nordgren: Författare, konstkritiker, grundare av Kalejdoskop, och internationell curator kommer med uppmaningen: Se dig omkring! och ställer frågan -Vad kan konsten göra för staden?

Rapport från det uppmärksammade konstprojektet ”Landet mitt emellan”. Munkedal, Färgelanda och Dals Ed förenas i en satsning där man på en sträcka av ca 15 mil kan uppleva konst på 17 platser.

Var?

Folkets Hus Kulturhuset, Trollhättan

När?

Den 14 november 2017. Start med kaffe kl. 8.15 och avslutas kl. 16.00.

Klicka här och anmäl dig via Fyrbodals hemsida

Klicka här för att ladda hem inbjudan som pdf

Seminariedagen är kostnadsfri för anställda och politiker i Fyrbodalskommunerna samt konstnärer, arkitekter och fastighetsägare verksamma i Fyrbodal.
 
För övriga är anmälningsavgiften 500 kr. exkl. moms. Lunch och kaffe ingår. Vid återbud debiteras 200 kr. exkl. moms. Anmäld plats kan överlåtas till kollega.
 
Arrangörer är Trollhättans Stad och Fyrbodals kommunalförbund i samarbete med institutionen för Kulturvård vid Göteborgs Universitet.
Senast granskad: 2017-11-06 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)