Högsäsong för gräsklipp

Måndag, onsdag och fredag, april till oktober, klipper Kultur och Fritid fotbollsplaner i Trollhättan.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Nu är det högsäsong för trimning av Trollhättans gräsplaner men ända från april till oktober underhåller personalen på Kultur och fritidförvaltningen cirka 15 gräsplaner på Halvorstorp, Torsbovallen, Slätthult, Almagärdet, Kamratgården, plus alla planerna på Edsborg. Utöver detta tillkommer underhåll av alla konstgräsplaner som visserligen inte klipps men där man borstar ytan för att hålla planen mjuk och fri från skräp.

- Det tar ungefär två och en halv timme att klippa Torsbovallen som består av 4 gräsplaner berättar Ove Bergsten som är anställd inom anläggningsavdelningen på Kultur och fritid.  

Gräsplanerna klipps måndag, onsdag och fredag och det är viktigt att klippa precis lagom, varken för långt eller kort. För att gräset ska må bra är det också viktigt att variera riktning, exempelvis kör man kortsida till kortsida en dag för att nästa tillfälle köra långsida till långsida.

- Regnigt väder är extra utmanande, då gäller det att sänka hastigheten för att inte förstöra gräset, förklarar Ove. 

Förutom själva gräsklippningen är det mycket arbete med underhåll på anläggningarna samt service och reparation av maskiner.  

I oktober är det dags för Ove och flera av kollegorna på Kultur och fritid att växla över från gräs till is. Då börjar nämligen is-säsongen i Slättbergshallen. 

Senast granskad: 2017-08-11 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)