Två ungdomar och en kvinna sitter samlade kring ett bord med dator och telefon. IT-Guider på Stadsbiblioteket hjälper Yvonne med olika digitala frågor.

Hjälp med digitala frågor

Skapa en e-post, bildhantering, få koll på hur molnet funkar, komma igång med parkeringsappen, använda mobilbank och Swish, kontakta vården, hitta favoritmusiken. På lördagar kan du få hjälp av en IT-guide på Trollhättans Stadsbibliotek.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Är du nyfiken på datorer, surfplattor och smarta telefoner men behöver hjälp att komma igång?

Ta med dina frågor till kunniga och trevliga IT-guider som är på plats i Stadsbiblioteket varje lördag klockan 11-14. Drop-in för dig som behöver hjälp med tekniken.

- Jag vill lära mig mer om smarta telefoner och behöver träna. Det är kul! säger Gunnel Nilsson som får hjälp av Layali och Rahel på premiären av IT-guider på biblioteket.

Yvonne Kågström får tips av Sacdiya om parkeringsappen.

- Jag är tacksam att vi kan få sån här hjälp! tycker Yvonne.

Projektet IT-guide i Trollhättan drivs av den ideella föreningen Enter Sweden tillsammans med Trollhättans Stad.

Föreningen erbjuder nyanlända gymnasieungdomar att, vid sidan av skolan, jobba som IT-guider på bibliotek. Syftet är ökad digital delaktighet och integration.

- Vi är bra på allt digitalt och gillar att hjälpa till! Vi vill också träna på svenska och det här är ett bra sätt, tycker flera av guiderna.

Senast granskad 2020-03-04 av Jenny Persson