Två ungdomar och en kvinna sitter samlade kring ett bord med dator och telefon. IT-Guider på Stadsbiblioteket hjälper Yvonne med olika digitala frågor.

Hjälp med digitala frågor

Skapa en e-post, bildhantering, få koll på hur molnet funkar, komma igång med parkeringsappen, använda mobilbank och Swish, kontakta vården, hitta favoritmusiken. På lördagar kan du få hjälp av en IT-guide på Trollhättans Stadsbibliotek.

Person
Stadsbiblioteket 0520-49 76 50
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Är du nyfiken på datorer, surfplattor och smarta telefoner men behöver hjälp att komma igång?

Ta med dina frågor till kunniga och trevliga IT-guider som är på plats i Stadsbiblioteket.

- Jag vill lära mig mer om smarta telefoner och behöver träna. Det är kul! säger Gunnel Nilsson som får hjälp av Layali och Rahel på premiären av IT-guider på biblioteket.

Yvonne Kågström får tips av Sacdiya om parkeringsappen.

- Jag är tacksam att vi kan få sån här hjälp! tycker Yvonne.

Projektet IT-guide i Trollhättan drivs av den ideella föreningen Enter Sweden tillsammans med Trollhättans Stad och med stöd av Länsstyrelsen.

Föreningen erbjuder nyanlända gymnasieungdomar att, vid sidan av skolan, jobba som IT-guider på bibliotek. Syftet är ökad digital delaktighet och integration.

- Vi är bra på allt digitalt och gillar att hjälpa till! Vi vill också träna på svenska och det här är ett bra sätt, tycker flera av guiderna.

Vill du läsa mer om detta intressanta projekt gör du det på:

www.it-guide.se/trollhattan

Senast granskad 2019-10-21 av Jenny Persson