Två barn och en vuxen använder kartan Hitta ut

Hitta ut - ny karta för 2020

Kartan Hitta ut inspirerar fler att motionera utomhus och upptäcka fina platser i hemstaden. Trollhättans SOK genomför Hitta ut med stöd från Trollhättans Stad och i år, är kartan mer populär än någonsin.

Person
Chef föreningsstöd Peter Jakobsson 0520-49 78 76
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid
Hitta ut är en enkel form av orientering med karta i stadsmiljö som alla kan göra. Hitta ut-kartor distribueras via utskick till hushåll och utlämningsplatser som exempelvis turistbyrån och stadshuset i Trollhättan.
 
Kartan är gratis och det finns en app att ladda hem. Med kartan kan du på ett enkelt sätt kombinera motion med att upptäcka nya platser i Trollhättan. 
 
Trollhättans skid- och orienteringsklubb har fått ekonomiskt stöd från Folkhälsorådet och Kultur- och fritidsförvaltningen för att kunna genomföra projektet. Med Hitta ut vill föreningen bidra till att kommuninvånare blir mer aktiva utomhus och kanske även får upp ögonen för orienteringssporten. 
 
Istället för kontroller som i orientering, innehåller kartan så kallade checkpoints som finns utspridda i Trollhättans tätort med omnejd. Varje checkpoint är en meterhög stolpe där det finns en kod att registrera online för den som vill se sin utveckling och vara med och tävla om priser. 
 
 
 
Trollhättans SOKs logotyp
Senast granskad 2020-04-09 av Jenny Persson