Två barn och en vuxen använder kartan Hitta ut

Hitta ut i Trollhättan

Ny karta ger möjlighet till lustfylld motion. Nu ska Trollhättans SOK och Trollhättans Stad få Trollhätteborna att ”hitta ut”!

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid
Detta med hjälp av en enkel form av orientering med karta i stadsmiljö som alla kan göra. Över 30 000 Hitta ut-kartor kommer att distribueras ut via utskick till hushåll och utlämningsplatser. Kartan är gratis och det finns också en app att ladda hem. Med kartan kan deltagaren på ett enkelt sätt kombinera motion med att upptäcka nya platser i Trollhättan. 
 
- Hitta ut har varit väldigt lyckat i andra svenska städer och vi ser fram emot att se vilka effekter motionsprojektet kan få i Trollhättan, säger Peter Jakobsson, chef Föreningsstöd i Trollhättans Stad.  
 
Hitta ut-kartan kommer finnas i fyra år. Trollhättans Skid- och orienteringsklubb har fått ekonomiskt stöd från Folkhälsorådet och Kultur- och fritidsförvaltningen för att kunna genomföra projektet.  
 
I Trollhättans SOK är de flesta medlemmarna aktiva inom orientering men föreningen sysslar också med skidor och mountainbike.Varje år arrangerar TSOK flera tävlingar bland annat Vikingaträffen men även Kraftprovet tillsammans med TIF Friidrott. Med det nya projektet vill föreningen bidra till att kommuninvånare blir mer aktiva utomhus och kanske även får upp ögonen för orienteringssporten. 
 
- Vi hoppas framförallt att många trollhättebor vill vara med och prova kartan, som är ett roligt sätt att upptäcka Trollhättan på nytt. Med kartan blir det också mer motiverande att ta sig ut på den där promenaden, joggingrundan eller cykelturen, säger föreningens ordförande Arne Berlin.
     
Istället för kontroller som i orientering, innehåller kartan så kallade checkpoints som finns utspridda i Trollhättans tätort med omnejd. Varje checkpoint är en meterhög stolpe där det finns en kod att registrera online för den som vill se sin utveckling och vara med och tävla om priser. 
 
 
Trollhättans SOKs logotyp
Senast granskad 2019-07-04 av Jenny Persson