Unga violinister spelar på en ljussatt scen. Framför dem står en dirigent. Bakom syns en skärm där andra unga N3 symfoni spelar in Viva la Vida till Kulturskolans Dag i Coronaanpassad sittning

Hela Kulturskolesverige spelar tillsammans

Den 17 maj är det Kulturskolans Dag och det firas genom att hundratals barn och unga från hela Sverige spelar låten Viva la Vida tillsammans i en gemensam musikvideo. N3 mötesplats för ung kultur i Trollhättan har en central roll i projektet.

Kontaktcenter - en väg in

Måndag–fredag: 8.00–16:30

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Kulturskolorna vill höras och synas tillsammans! Det finns en kraft i att gå samman och en go energi skapas när så många barn och unga spelar. Den här musikvideon är unik och vi är väldigt stolta att N3 möjliggör den, säger Ulf Wadenbrandt, dirigent för N3 Symfoniorkester och ansvarig för musikprojektet.

Barn och unga i Sveriges kulturskolor har under våren spelat in Coldplay-låten Viva la Vida och skickat in till N3 som sätter samman allas bidrag till en låt. En gedigen uppgift då över 1200 inspelningar har kommit in!

-  Det enorma gensvaret visar hur viktigt det är för kulturskolorna i Sverige att förenas i ett gemensamt evenemang. Otroligt roligt med ett så stort engagemang, säger Jens Ericson, Områdeschef för N3 och invald i Kulturskolerådet.

Från Trollhättan är N3s ensembler och symfoniorkester med och spelar och den 17 maj släpps videon på N3s Youtube-kanal.

Kulturskolerådet är en ideell förening där kommuner samverkar för en tillgänglig och högkvalitativ kulturskoleverksamhet, och är initiativtagare till Kulturskolans Dag 2021.

Senast granskad 2021-05-10 av Jenny Persson