INSTÄLLT Hela Kronan bakar

På grund av de nya skärpta råden från Folkhälsomyndigheten, samt i dagsläget osäkerheten kring hur det ser ut efter den 19 november, har Kronan Kulturhus valt att ställa in evenemanget Hela Kronan bakar som var planerat till den 29/11. Förhoppningen är att kunna genomföra arrangemanget längre fram istället.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Söndag 29 november bjuder Kronan Kulturhus in bak- och fikasugna att tävla eller delta som publik.

-  Vi vill göra ett roligt evenemang tillsammans med våra besökare. Bakning görs i väldigt många hem, inom alla kulturer. Alla har någon gång smakat en go fika. Nu ger vi chansen till alla baksugna att visa upp sin färdighet. Jag ser fram emot att se många olika sorters bakverk i tävlingen, säger Soli Strömberg Rosendahl, Kronan bibliotek.

Arrangemanget inleds med ett författarframträdande av Birgitta Rasmusson, känd författare och profil från tv-programmet Hela Sverige bakar. Därefter kommer Birgitta, tillsammans med Yassine Messari från Trollhättan, verksam i Uddevalla med 15 års erfarenhet som konditor med franska bakverk som specialitet, samt Asha Polampalli, bagare som driver Asha’s Caféhörna i Vargön, att bedöma tävlande bakverk.

Avslutningsvis får alla, även publiken, smaka på tävlingsbidragen.

Alla tävlingsbidrag bakas av de tävlande i på Kronan Kulturhus dagen innan.

Tävlande måste vara 18 år och anmälan sker personligen på Kronan Kulturhus mellan den 9-20 november. Det är begränsat antal platser och det kostar 150 kronor att tävla.

- Du kan tävla med en tårta, paj, bakelser, vetebröd eller småkakor, sitt eget favoritbakverk helt enkelt. Det får inte innehålla nötter men för övrigt finns inga begränsningar, beskriver Soli.  

Publik från 18 år är välkommen. En publikplats kostar 50 kronor och då ingår författarframträdandet, jurybedömningen samt att provsmaka tävlingsbidragen. Begränsat antal platser på grund av Covid-19. Förköp på Kronan Kulturhus.

Hela evenemanget kommer också att livesändas.

Kontakt: Anna Sjöström, kulturvärd Kronan Kulturhus, 0520-49 63 30, anna.sjostrom@trollhattan.se

Relaterad information

På grund av Covid-19 är publikantalet begränsat och evenemanget livesänds som komplement. Tävlingsbidragen tillverkas och förvaras i Kronan Kulturhus lokaler för att säkerställa mindre risk för smittspridning.

Känner du minsta sjukdomsymtom ska du inte medverka eller vistas på evenemanget. Arrangemanget följer Folkhälsomyndighetes riktlinjer. Ändringar kan ske utifrån rådande läge. 

 

Senast granskad 2020-11-03 av Jenny Persson