Grattis till EM-guldet, Marika!

Trollhättetjejen Marika Vaihinger skrev historia när hon tog guld på Parafriidrotts-EM i Berlin förra veckan, vilket idag uppmärksammades av Trollhättans Stad. – Du är en enormt fin representant för Trollhättan! Ett stort grattis och lycka till framöver, sa kommunalrådet Monica Hanson.

Enhet Kommunstyrelsens förvaltning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunstyrelsens förvaltning

För en vecka sedan skrev Marika Vaihinger in sig i historieböckerna då hon vann guld i 100-metersfinalen i Race Running på Parafriidrotts-EM i Berlin, det var nämligen mästerskapsentré för denna löpgren.

Halvvägs in i finalloppet låg hon sist, men sedan kom den urstarka forceringen och först över mållinjen var 30-åringen från Trollhättan.
– Jag började nästan gråta för att jag blev så glad, säger Marika.

Race Running är en friidrottsgren för personer med rörelsehinder som utövas med hjälp av en trehjulig springcykel. Marika hade tidigare ägnat sig åt innebandy, curling och spjut, men för cirka fem år sedan upptäckte hon Race Running och insåg att det var en sport för henne. Och det är ingen tillfällighet att hon visar upp sin medalj på Edsborgs idrottsplats.
– Edsborg har betytt jättemycket, framförallt tränar jag mycket starter här, säger Marika som till vardags arbetar på Arena Älvhögsborg som personlig tränare för personer med en funktionsnedsättning.

Kommunalrådet Monica Hanson överräckte en blomsterbukett som en uppskattande gest från Trollhättans Stad. Hon har tidigare träffat guldmedaljören i andra sammanhang, bland annat när Marika genom stöd av Ungdomspengen föreläste på N3 om sitt liv och hur det är att leva med en CP-skada.
– Jag glömmer aldrig det evenemanget! Du har väldigt många starka egenskaper; en enorm målmedvetenhet, är stark, enveten, enträgen och ger dig aldrig, sa Monica Hanson och fortsatte:
– Det tycker jag också stämmer bra in på Trollhättan och den verksamhet vi har, att vi aldrig ger oss. Du är en enormt fin representant för Trollhättan! Ett stort grattis och lycka till framöver!

Senast granskad 2018-08-30 av Per Ivarsson