Tjejer spelar fotboll Matchbild från Girls Only Tournament 2018.

Glädje, fotboll, gemenskap

Girls Only Tournament är tillbaka! Den 20 oktober bjuder Trollhättans FK i samarbete med Trollhättans Stad in tjejer att spela fotboll en hel dag i Arena Älvhögsborg.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Turneringen är för alla tjejer i åldern 12-17 år, oavsett fotbollskunskap, och handlar om att ha kul tillsammans, röra på sig och träffas från hela Trollhättan i en trygg miljö.

Det är andra året för Girls Only Tournament som började som en idé från tjejer inom fritidsgårdsverksamheten som ville spela fotboll men utan publik eller killar i lagen. Idén växte snabbt till en stor turnering med så många som 235 spelare och 27 lag!

TFK driver turneringen och bemannar med ideella krafter. Trollhättans fritidsgårdar är med och arrangerar.

- Vi tycker att det är viktigt att få in fler tjejer i föreningslivet och vi vill ge tjejer möjligheten att idrotta och prova fotboll i en friare form, förklarar Anders Bergqvist, Trollhättans FK. 

Det är en fotbollsturnering men fler föreningar är på plats och berättar om andra idrotter i Trollhättan som simning, bordtennis, taekwondo med flera. Friskis och Svettis håller i den gemensamma uppvärmningen.

Så funkar det

Turneringen har förenklade regler och du behöver inte kunna något om fotboll för att vara med. Du kan anmäla dig själv, tillsammans med en kompis eller som ett helt lag. I laget ska ni vara 5-9 tjejer i åldern 12-17 år.

Alla lag får en kvinnlig mentor som är med under dagen och peppar och hjälper till. Turneringen har kvinnliga domare. Ingen publik på läktaren utöver spelare och funktionärer.

Anmäl dig till turneringen!

Anmäl dig som spelare senast 4 oktober på en fritidsgård i Trollhättan, på Facebooksidan Girls Only Tournament eller till kansli@tfk.nu.

Bli mentor till ett lag

Turneringen välkomnar dig som vill hjälpa till! Som mentor eller volontär behöver du inte kunna något om fotboll. Det viktigaste är att du tycker att detta låter roligt och att du är en positiv kraft under dagen. Anmäl dig som mentor eller volontär till Anders Bergqvist på kansli@tfk.nu.

- Girls Only Tournament handlar om gemenskap och att våga vara sig själv, Ta chansen och var med! Det kommer bli en fantastiskt kul dag, hälsar Christof Sjöqvist, Storegårdens fritidsgård.

Relaterad information

Turneringen får stöd av flera verksamheter bland annat Trollhättans Stads Föreningsstöd, Arena Älvhögsborg, Folkets Hus Kulturhuset, Buddys, Just Nu, "Alla är olika-Olika är bra". 

Senast granskad 2019-10-02 av Jenny Persson