Förskolor utforskar konst- och vetenskap på tema ljud

"Tillsammans utforskar vi våra sinnen genom att fråga barnens känsliga sinnen". Nu är det dags för 15 nya förskolor i Trollhättan att delta i I N3, Innovatum Science Center och Konsthallens gemensamma konst-och vetenskapsprojekt som i höst och vår handlar om ljud.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Under hösten och våren 2020 blir det stort fokus på ljud på flera av Trollhättans förskolor.

I N3s, Innovatum Science Center och Konsthallens gemensamma konst- och vetenskapsprojekt ”Tillsammans utforskar vi våra sinnen genom att fråga barnens känsliga sinnen” är det nu dags för 15 nya förskolor att delta. I projektets första omgång var allt fokus på ljus, den här gången lägger vi till ljud.

Redan under hösten har de allra yngsta på förskolorna, 1-3 åringarna, målat med ljud! Detta visades prov på under en inspirationsträff i Konsthallen för pedagoger från deltagande förskolor.

För att riktigt skärpa hörseln bjöds kvällens deltagare ut på en ”lyssningspromenad” där tillit och uppmärksamhet var viktiga ingredienser för att registrera olika ljud omkring sig, och i en efterföljande workshop gick diskussionerna kring ljudens härkomst, dess estetik och vad ljuden egentligen gör med oss.

Under hela våren kommer sedan barnen på förskolorna att göra utflykter till både Innovatum Science Center, N3 och Konsthallen, för att på olika sätt utforska ljud.

Förskolorna får även i uppgift att konstruera ljudkartor som sedan tillsammans bildar en utställning av ett ljudlandskap i Konsthallen under vecka 19-21.

Senast granskad 2019-11-22 av JENPER