Fler i rörelse med Family On Board

Trollhättans skateboardförening startar nybörjarkurser för föräldrar och barn.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Midsommarafton, 24 juni - stängt. 

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans Skateboardförening genomför satsningen Family On Board, ett projekt inom Sveriges Skateboardförbund som fått stöd av Riksidrottsförbundets och Svenska Spels gemensamma satsning ”Framåt för fler i rörelse”.

Barn och föräldrar åker tillsammans

I vår startar föreningen nybörjarkurser för familjer – barn och föräldrar, som tillsammans får lära sig att åka skateboard med hjälp av ledare från föreningen som lär ut på ett roligt sätt.

Föreningen vill nå fler vuxna och barn som inte åker skateboard idag.

- Vår skatehall har varit lite som en fritidsgård, föräldrarna släpper av barnen utanför  och har inte kommit in för att upptäcka verksamheten. Genom Family On Board vill vi få fler att röra på sig, och få fler att få upp ögonen för vår skateboardverksamhet, säger Alexander Edqvist, som bland annat är tävlingsansvarig i föreningen.

Kursen är uppdelad på tre olika startdatum med fem åk-tillfällen på varje kurs. Alla oavsett erfarenhet och ålder kan vara med och det finns skateboards och skydd att låna.

- Efter kursens slut kommer vi fortsätta att erbjuda familjeskate-dagar varje lördag klockan 10-12 där familjer som är klara med kursen kan fortsätta åka tillsammans.

Låter detta intressant för er familj?

Gå med i föreningens offentlig Facebookgrupp för mer information och kursstarter.

Mer Family On Board på Sveriges Skateboardförbunds webbsida.

Se in filmen som spelades in med föreningens medlemmar en vanlig familjeskate-lördag i föreningens inomhushall på Innovatumområdet:

Film om Family On Board på Youtube

Senast granskad 2020-08-20 av KATLOO