Folkets Parks skylt vid ingången till parken. Entrén till Folkets park i Trollhättan

Fallens Dagars stora scen flyttas till Folkets park

Det blir inte Dahllöfs park som blir spelplatsen för Fallens Dagars stora scen i sommar, utan Folkets park. Anledningen till den tillfälliga flytten är ombyggnationen av Drottningtorget.

Person
ArrangemangsansvarigMarcus Rudström 0520-49 76 29
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Trollhättans Stad har utrett alternativa spelplatser och funnit att endast Dahllöfs park och Folkets park är alternativ för Fallens Dagar.

Dahllöfs park var under hösten det enda alternativet då en renovering av Folkets park planerats till 2019. Nu har detta projekt flyttats fram till 2020 och Folkets park har blivit tillgängligt.

- Det finns en lång historia av stora festivaler och konserter på Folkets park. Här finns publikytan som vi behöver och en befintlig infrastruktur som gör det både enklare och billigare att etablera ett konsertområde, säger Marcus Rudström, arrangemangsansvarig Trollhättans Stad.

Trollhättans Stad har därför beslutat att det är Folkets park som gäller för Fallens Dagars stora scen i sommar.

- Folkets park är en välkänd och anrik plats för musik, möten och upplevelser i Trollhättan. Vi hoppas att både nya och tidigare besökare hittar hit och njuter av akterna på Fallens Dagar som faktiskt fyller 60 år i år, avslutar Karin Stammarnäs, Områdeschef Kultur på Trollhättans Stad. 

Fallens Dagar arrangeras alltid med start den tredje fredagen i juli och i år betyder det 19–21 juli.

Senast granskad 2019-02-11 av Jenny Persson