Löparbanor kvällstid, lampor är tända. Edsborgs löparbanor är belysta och öppna för allmänheten måndag-fredag fram till klockan 21.00.

Edsborgs löparbanor tänds upp för allmänheten

Höstmörkret behöver inte stoppa dig från att jogga och löpträna på kvällarna. Nu tänder vi upp Edsborgs löparbanor för alla er som vill motionera utomhus när det är mörkt!

Personer
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Från 2 november är Edsborgs löparbanor upplysta för allmänheten från mörkrets inbrott;

  • Måndag - torsdag till klockan 21.00  
  • Fredag till klockan 20.00

Trollhättans Stad har satsat på morgontända motionsspår och LED-belysning för att öka möjligheterna för trollhätteborna att träna tryggt under vinterhalvåret.

Förra hösten tändes Edsborgs löparbanor på prov för att ge alla motionärer ytterligare en upplyst plats att träna på utomhus.

- Detta var mycket uppskattat så nu fortsätter vi att erbjuda kvällstända löparbanor även den här hösten. Under rådande pandemi är det kanske viktigare än någonsin att vi erbjuder en trygg träningsmiljö utomhus, säger Mikael Råstedt, enhetschef Idrott och Friluftsliv.

För att minska risken att boende i området störs av belysningen kommer endast den lägre armaturen tändas. De stora strålkastarna kommer inte att användas för att belysa löparbanorna.  

Viktig information:

Den öppna verksamheten ställs in om Edsborg är bokat, vid snö eller annat som påverkar tillgången till löparbanorna. Detta annonseras i så fall på anläggningen.

Ungdomar tränar löpning på löparbana.

Edsborgs Idrottsplats

Edsborg är huvudarena för fotboll och friidrott. Här kan du bland annat se FC Trollhättans hemmamatcher.

Senast granskad 2020-11-02 av Jenny Persson