Tre personporträtt av Timbuktu, Linnea Henriksson och Molly Sandén Timbuktu (Foto Therese Öhrvall), Linnea Henriksson (Foto: Emma Svensson) och Molly Sandén

Artisterna på Fallens Dagar 2019

Molly Sandén, Linnea Henriksson, Timbuktu och Damn!, Eric Gadd, Smith & Thell och många fler artister spelar på Fallens Dagar 19-21 juli. Fri entré!

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Stora scenen, Folkets Park

Molly Sandén

Förra året var Molly Sandén överallt. Albumet ”Större” sålde platina och blev ett av landets mest älskade, svenska album och singeln ”Sand” har över 18 miljoner streams. 2018 toppades med nomineringar till både Grammis och P3 Guld.  I mars återvände Molly med ny musik och gav oss singeln ”Den som e den”.

Timbuktu och Damn!

Timbuktu återvänder till Fallens Dagar! En av Sveriges mest folkkära artister är tillbaka med bandet Damn! för en svängig kväll i parken.

Med vassa samhällsskildringar framspottade på ren skånska har Jason "Timbuktu" Diakité blivit en av Sveriges största hiphopartister. Karriären började under det sena 90-talet i uppväxtstaden Lund, och sedan dess har han släppt ett tiotal album och mängder av singlar.

Linnea Henriksson och N3 Symfoniorkester

Linnea Henriksson är årets artist som spelar tillsammans med N3 Symfoniorkester under ledning av Ulf Wadenbrandt.

Tre soloalbum och ett ännu större antal utmärkelser, sedan Linnea Henriksson slog igenom i början av 2010-talet har mycket hänt. Linnea Henriksson har samarbetat med Avicii, Gyllene tider och Petter, men mer än något annat är hon soloartist och låtskrivare av känslofulla och vardagsnära låtar som träffar rätt i hjärtat. Sitt tredje album, självbetitlat Linnea Henriksson, utnämndes till Årets pop på P3 Guld-galan tidigare i år.

Liamoo

2016 vann Liam svenska folkets hjärtan när han medverkade i Idol och vann. Under 2018 var han med i Melodifestivalen med”Last Breath” och tog sig direkt till final från sin deltävling. 2019 inleddes med en andraplacering i Melodifestivalen med duetten ”Hold You”  tillsammans med Hanna Ferm.

Hanna Ferm

Hanna Ferm och Chris Kläfford ställdes mot varandra i finalen av Idol 2017. Aldrig tidigare i tävlingens historia har det skiljt så få röster i semin. 17-åriga Hanna Ferm från Pixbo hamnade till slut på en hedersam andraplats. Under 2018 släppte hon sin debutsingel "Never Mine" och 2019 rivstartade hon med en andraplats i Melodifestivalen tillsammans med Liamoo.

Malou Prytz

16-åriga Malou Prytz från Ryd i Småland, är den yngsta kvinnliga soloartisten någonsin att debutera i Melodifestivalen. Låten ”I Do Me” tog sig direkt till final efter deltävlingen i Malmö och gick dessutom rakt in topp 20 (#13) på Spotify. Malou jobbar för tillfället med sitt debutalbum som släpps senare i år.

Cirkus Cirkus, Hojumstunet

Smith & Thell

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust. Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat hem i sitt unika country-influerade popsound. Med dunderhiten ”forgive me friend” slog de igenom stort och låg etta på Svensktoppen under våren.

Eric Gadd

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats många gånger om. Under 2017 firade Eric Gadd 30 år som artist och i höstas var Gadd en av deltagarna i tv-programmet Så mycket bättre.

Kaurna Cronin & Band

Hela vägen från Australien kommer Kaurna Cronin, ett nytt stjärnskott på den australiensiska musikscenen. Det rör sig om glödande folkmusik, berättelser om det stora och det lilla – allt presenterat med ett rejält driv och stor musikalitet. Karuna Cronin har vunnit massor av priser och anses vara en av Australiens mest lovande unga artister.

Bröderna Norberg

Bröderna Daniel och Emil Norberg driver bland annat två större svenskspråkiga YouTube-kanaler. Under 2016 tog bröderna emot utmärkelserna "Årets Webbhumor" och "Sveriges mest visade klipp" 2016. Bland annat är de kända för sin succé med sina parodier på Melodifestivalen.

Fullständigt program släpps närmare festivalen på Fallens Dagars webbsida.

www.fallensdagar.se

Följ gärna Fallens Dagar på Facebook

Aktiviteter för hela familjen!

Utöver konserter bjuder Fallens Dagar som vanligt på massor av aktiviteter för hela familjen. Fallpåsläpp, aktivitetsområde, fisketävling för barn, matmarknad, barnteater, knallemarknad med mera.

Senast granskad 2019-04-12 av Clara Bengtsson