Barn i en Optimistjolle på sjön

Fritidsgårdarna i Trollhättan

Ungdomar från årskurs sex upp till 17 år välkomnas till Trollhättans kommunala fritidsgårdar. Det finns 7 fritidsgårdar att välja mellan, och du kan vara med och påverka vad du vill ska hända inom verksamheten!

Person
FritidsgårdschefCamilla Magnusson 0520-49 62 56
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Till fritidsgårdarnas hemsida

Välkommen till fritidsgården!

Till fritidsgården kan du som går i årskurs 6 och upp tills du fyller 17 år komma för att umgås och träffa nya vänner. 

Vi har massor med roliga sällskapsspel, möjlighet till att laga mat, göra egen musik och egna filmer, måla, sy eller pyssla. Det finns även tv-spel, biljard, fotboll, pingis och mycket annat. Det finns alltid fika till en billig peng, eller så kanske du vill passa på att baka något själv?

Du är välkommen precis så som du är. Alla våra aktiviteter är kostnadsfria och frivilliga, där du har alla möjligheter att påverka vad vi hittar på. 

Trollhättans fritidsgårdar

  • Kronan fritidsgård
  • Lexington fritidsgård
  • Sjuntorps fritidsgård
  • Skogshöjdens fritidsgård
  • Storegårdens fritidsgård
  • Sylte fritidsgård
  • Fritidsgården V-huset

Vi Coachar dig!

Vi som jobbar på fritidsgårdarna vill inspirera dig att upptäcka nya saker men också stödja till aktiviteter som bygger på ditt engagemang och ansvarstagande. Det kan exempelvis innebära att vi coachar dig och dina kompisar att tillsammans arrangera ett Lan, turnéring eller matlagningskväll. You name it! 

Fritidsgården ska vara en mötesplats där du känner dig trygg och delaktig. Därför jobbar vi med demokratiska processer där din röst är viktig, vi har öppet när du är ledig från skolan och vi möjliggör dina idéer.

Öresjöstugan

Öresjöstugan ligger vid Öresjö badplats och används året runt av fritidsgårdarna. Men framförallt är det under sommarhalvåret som det blir full fart här. Här ordnas läger och aktiviteter och nere vid vattnet ligger baslägret till Sommarlov Öresjö som är en populär verksamhet med bad, fiske, kanot, pyssel, beachvolleyboll under fyra härliga veckor på sommarlovet.

Kamratbanan

Samtliga elever i årskurs 7 i Trollhättan startar upp läsåret med den kluriga Kamratbanan. Fritidsledarna vägleder eleverna genom olika samarbetsövningar som handlar om att öka den egna och gruppens självkännedom och utveckla deltagarnas sociala kompetens.

Med Kamratbanan vill vi väcka ungdomars intresse för friluftsliv och lära ut ansvar för natur och miljö. Kamratbanan är en mötesplats där ungdomar kan närma sig varandra oavsett bakgrund. Den stärker självtilliten och självförtroendet och bidrar till utveckling både individuellt och i grupp.

Föreningar och organisationer är välkomna att hyra Öresjöstugan och Kamratbanan.

Senast granskad 2019-07-01 av Jenny Persson