Ingången till Innovatum Science Center, med barn som står på kö för att få komma in

Mer kultur i Trollhättan

I Trollhättan kan du bland annat besöka Innovatum Science Center, Folkets Hus Kulturhuset, SAAB Car Museum och Höljebacka brandmuseum.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Här finns utställningar, experiment och upptäckarglädje för hela familjen. Innovatum ansvarar för bevarandet av Trollhättans intressanta kulturarv och har hand om föreningsarkiv och bildarkiv.

Innovatum Science Center

Kom och ta del av Saabs spännande och unika historia. Museet ligger på Innovatumområdet bredvid Innovatum Science Center. 

Saab Car Museum

I Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan finns konsertlokalerna Hebeteatern, Apollon och Kulturbaren som erbjuder ett brett utbud av underhållning av konserter, shower, teater, stand up med mera. Det finns alltid något att titta eller lyssna på. I kulturhuset finns en stor samling konst samt utställningsväggar för utövande konstnärer. I huset har flera arrangerande föreningar sin hemvist och det finns konferensverksamhet och lunchrestaurang. Välkommen till ett hus fullt av liv!

Folkets Hus Kulturhuset

I Upphärad får du uppleva brandskyddshistoria i genuin miljö. I museets fina vagnhall visas såväl veteranbrandbilar som utrustning och naturligtvis en fullt användbar brandstång. Museet visar även veteran-ambulanser. Boka gärna visning. Stora som små sällskap är välkomna. 

Höljebacka brandmuseum

Senast granskad 2023-03-02 av JONHJO