Friluftsområde Öresjö

Välkommen till Öresjö friluftsgård och Munkebo friluftsområde. Från första steget är du ute i skogen. Upplev lugn och ro på barnvänliga naturstigen eller utmana dig i något av de längre spåren. Här finns Friluftsfrämjandet Trollhättan.

Person
Enhetschef - ishallar, badplatser, motionsspår Patric Engström 0520-49 64 60
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Motionsspår

Friluftsområdet Munkebo nära Öresjö badplats har något att bjuda på året om. I den västra delen av slingan njuter du under våren av det rika fågellivet. Sommartid är det nära till ett svalkande dopp i Öresjö. På hösten är skogen rik på bär och svamp. När snön kommer kan du använda slingan som skidspår.

Här finns ett stort utbud av uppmärkta spår och stigar. Från första steget är du ute i skogen och i en medelutmanande terräng.

Utmed den 2,5 km långa naturstigen upplever du lugn och ro. Skyltar berättar om djur och natur, det finns iordningsställda rastplatser och du tar dig lätt fram med barnvagn.

Friluftsfrämjandet Trollhättan är aktiva i motionsområdet. 

Dagspår

  • 2.5, 3.5, 4.3, 7, och 9 km

Praktisk information om Munkebo-området

  • Goda parkeringsmöjligheter nära spårstart vid Öresjö friluftsgård.
  • Nära till Öresjö badplats.
  • Toalett finns året om vid Öresjö badplats, Munkeboviken.
  • Edsvidsleden passerar genom området.
  • Vindskydd med grillplats finns längs spåret vid platsen Ladkasen.

Hemvist för föreningen Friluftsfrämjandet Trollhättan

Häng med Friluftsfrämjandet ut! Föreningen erbjuder härliga naturupplevelser genom små och stora friluftsäventyr och arrangerar tipspromenader, Valborgsmässofirande, Mulles Minilopp med mera. Från föreningshuset Öresjö friluftsgård utgår de flesta aktiviteter.

Engagera dig i Friluftsfrämjandet Trollhättan

En tjej springer i ett motionsspår och det är höstfärger i träden.

Motions- och elljusspår

I Trollhättans finns många motionsspår för promenader och löprundor. Flera av spåren har belysning och vid Skidstugan Strömslund finns det ett utegym. Trollhättan bjuder också på vackra vandringar nära älven.

Höstfärger på träden intill Göta älv

Edsvidsleden

Vandra längs Göta älv och upplev vackra Trollhättan. Magnifik utsikt, betesmarker, blåbärsgranskog och Strömslunds pittoreska kvarter. Edsvidsleden är ungefär 1,4 mil.

En strand där killar spelar beachtennis och barn som vadar i vattnet

Badplatser

Trollhättan har kommunala badplatser i tre sjöar. Öresjö är kommunens största badplats med två badvikar och en fin strandpromenad.

Senast granskad 2020-10-07 av Jenny Persson