En strand där killar spelar beachtennis och barn som vadar i vattnet Öresjö badplats och stranden Phoenix

Badplatser

Trollhättan har kommunala badplatser i tre sjöar. Öresjö är kommunens största badplats med två badvikar och en fin strandpromenad.

Person
Anläggningschef SlättbergshallenPatric Engström 0520-49 64 60
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Öresjö badplats

Öresjö är en fin fiske- och badsjö ligger fem kilometer väster ut, ca tio minuters bilresa från Trollhättans centrum. Vid sjöns östra sida ligger den kommunala Öresjö badplats som består av badvikarna Phoenix och Munkeboviken som binds samman av en cirka 400 meter lång strandpromenad. 

Phoenix

Här finns kiosk, toaletter, grillplatser, lekplats med rutschkana och beachvolleybollplan. Området består av sand- och gräsytor och berghällar. Du kan bada från långgrund strand eller brygga. Här finns ytor både för aktiviteter och lugn och ro.

Munkeboviken

Vid den mindre badplatsen finns toaletter, lekplats, grillplats, gräs- och sandområden, brygga, iläggningsramp för mindre båtar och en långgrund strand. Det finns också en simbana.

Båda badvikarna är utrustade med ramp för dig med funktionsnedsättning.

Strandpromenaden

En fin strandpromenad av trä knyter ihop Munkeboviken och Phoenix och gör det lätt att ta sig mellan stränderna. Längs promenaden, som är tillgänglighetsanpassad, finns det bänkar och grillplats. 

Simbana

Fyra flytbojar markerar ut en särskild simbana på 600 meter vid Öresjö badplats. Välkommen att motionssimma i Öresjö du också! 

Kartlänk Öresjö badplats

Öresjö är ca 11 km² stor och 31 m djup. Flera kommuner angränsar till sjön. Den är en del i Uddevalla kommuns dricksvattenförsörjning och ingår i ett vattenskyddsområde. Vidare är sjön sedan 2015 ett skyddsområde för flodkräfta. 

Sjölanda

Vid sjön Trehörningen norr om Sjuntorp finns det en badplats. Badplatsen är utrustad med toalett och brygga.

Kartlänk Sjölanda badplats

Gravlången

I norra änden av Gravlången ligger Ålstadnäset. I anslutning till fritidsbebyggelsen norr om näset finns en liten badplats.

Kartlänk Gravlångens badplats

Hundbadplats

I Trollhättans finns en hundbadplats vid Knorren. På vinterhalvåret, mellan den 1 september - 31 maj, får hundar även vistas på badplatserna vid Öresjö, Sjölanda och Gravlången. Detta enligt Trollhättans Stads ordningsföreskrifter.

Kartlänk hundbadplats

Öresjöbilder

Stranden vid Phoenix badplats i Öresjö
Rutchkana vid Öresjö badplats
Munkebovikens badplats i Öresjö
Beachvolleyboll vid Öresjö badplats

Relaterad information

Simhallar och bad inomhus

Senast granskad 2019-05-07 av Katarina Loodh