Stranden vid Phoenix badplats i Öresjö

Badplatser

Trollhättan har kommunala badplatser i tre sjöar. Öresjö är kommunens största badplats med två badvikar och en fin strandpromenad.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Öresjö

Öresjö en fin fiske- och badsjö ligger fem kilometer väster ut, ca tio minuters bilresa från Trollhättans centrum. Vid sjöns östra sida ligger den kommunala Öresjö badplats som består av badvikarna Phoenix och Munkeboviken som binds samman av en cirka 400 meter lång bryggpromenad. 

Phoenix 

Här finns kiosk, toaletter, grillplatser, lekplats med rutschkana och beachvolleybollplan. Området består av sand- och gräsytor och berghällar. Du kan bada från långgrund strand eller brygga. Här finns ytor både för aktiviteter och lugn och ro.

Munkeboviken

Vid den mindre badplatsen finns toaletter, lekplats, grillplats, gräs- och sandområden, brygga, iläggningsramp för mindre båtar och en långgrund strand.

Båda badvikarna är utrustade med ramp för personer med funktionsnedsättning.

Bryggpromenaden

En fin bryggpromenad knyter ihop Munkeboviken och Phoenix och gör det lätt att ta sig mellan stränderna. Längs bryggpromenaden, som är tillgänglighetsanpassad, finns det bänkar och grillplats. 

Öresjö är ca 11 km² stor och 31 m djup. Flera kommuner angränsar till sjön. Den är en del i Uddevalla kommuns dricksvattenförsörjning och ingår i ett vattenskyddsområde. Vidare är sjön sedan 2015 ett skyddsområde för flodkräfta. 

Kartlänk Öresjö badplats

Sjölanda

Vid sjön Trehörningen norr om Sjuntorp finns det en badplats. Badplatsen är utrustad med toalett och brygga.

Kartlänk Sjölanda badplats

Gravlången

I norra änden av Gravlången ligger Ålstadnäset. I anslutning till fritidsbebyggelsen norr om näset finns en liten badplats.

Kartlänk Gravlångens badplats

Hundbadplats

I Trollhättans finns en hundbadplats vid Knorren. På vinterhalvåret, mellan den 1 september - 31 maj, får hundar även vistas på badplatserna vid Öresjö, Sjölanda och Gravlången. Detta enligt Trollhättans Stads ordningsföreskrifter.

Kartlänk hundbadplats

Badvattenprovtagning vid brygga.

Koll på badvattnet

Under juni, juli och augusti tar vi prov på badvattnet i Öresjö, Gravlången och Trehörningen.

Munkeboviken, vattnet i bakgrunden och väg i förgrunden

Båtrampen Öresjö

I samband med utvecklingen av Öresjö badplats passar Kultur och fritid på att utforma ett användarvänligt system för båtrampen i Munkeboviken. I nuläget behövs en kod för att låsa upp bommen vid båtrampen. Koden får du genom att ringa till Kultur

Buss på Drottningtorget. I förgrunden massor av blommande tulpaner i olika färger.

Badbuss till Öresjö

Badbussen till Öresjö kör 19 juni 2017 till 20 augusti 2017. Linje 634 har fyra turer från Trollhättan till Öresjö och fyra turer därifrån till Trollhättan alla dagar i veckan!

Öresjöbilder

Stranden vid Phoenix badplats i Öresjö
Rutchkana vid Öresjö badplats
Munkebovikens badplats i Öresjö
Beachvolleyboll vid Öresjö badplats

Relaterad information

Simhallar och bad inomhus

Senast granskad: 2017-09-29 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)