Nyår i Trollhättan 2017

Välkommen till traditionsenligt nyårsfirande i Trollhättans fall- och slussområde.

Person
ArrangemangsansvarigMarcus Rudström 0520-49 76 29
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid
Söndag 31 december kl. 17.00 bjuds det på nyårstal vid Hojumstunet med efterföljande fallpåsläpp och mäktigt nyårsfyrverkeri över fall- och slussområdet. 
 

Nyårstalare Therese McDonald

Therese McDonald är en lokal underhållningsprofil i Trollhättan. Hon har turnerat med rallydrottningen Tina Thörner med scenföreställningen ”Thörner & McDonald – blickar uppåt framåt”, men hon är också radiopratare i P4 Väst, producent och föreläsare.
 

Vinter på Spikön firar med Stora Sångkalaset

Kom i nyårsstämning med ett besök på Vinter på Spikön under nyårsafton. Här kan du pyssla din egen partyhatt (kl. 13-15) grilla korv, köpa fika i serveringen, leka, träffa andra glada nyårsfirare och sist med inte minst dansa och sjunga med alla barns favoriter Det Stora Sångkalaset! (kl. 16.00) Redige Ragnar, Rut Kerstin och Blommige Bengt sprider nyårsglädje till små som stora i Skrotnisses lekplats.
 
En perfekt aktivitet innan du går ner till Hojumstunet/Oscarsbron och hälsar det nya året välkommet med ett sprakande fyrverkeri! 
 

Mat & dryck

Nyårsmingel på Scandic Swania kl. 13-17
Swania dukar upp en härlig nudelwook och krämig asiatisk soppa med toppings och bröd. Pris 129 kr. I utebaren kan du köpa bubbel och ostron eller en varm drink. Ej bordsbokning.

Kanalrestaurangen nyårsmeny kl. 12.30-17

Boeuf Bourguignon med creme fraiche och smörstekt levainbröd eller Pasta Carbonara. Pris 139 kr. Barnmeny Köttbullar med potatis, gräddsås och lingon. Pris 69 kr. 

Nyår på Albert
Nyårspaket med eller utan boende. 

Trollhättans kyrka bjuder in till Nyårsbön kl. 16.00.

 
Arrangör av Trollhättans nyårsfirande är Trollhättans Stad med stöd av Vattenfall, Kraftstaden, Gotanet, Eidar, Folkets Hus Kulturhuset, Albert Kök, Hotell & Konferens och TTELA. Vinter på Spikön arrangeras i samarbete med City Trollhättan. 
 
Tips! Vi rekommenderar att du står på Oscarsbron för bästa möjliga upplevelse av tal, fall och fyrverkeri. 
 
Oscarsbron och Åkersbergsvägen stängs för biltrafik cirka kl. 16-18.
 

Vinter på Spikön 2017

Som en liten oas i älvens strömma vatten ligger Spikön, många Trollhättebors favoritplats. Precis som förra året klär vi nu Spikön i mysig julskrud med servering, försäljning och mysiga aktiviteter varje helg i juletid.

Senast granskad: 2018-01-02 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)