Författarkväll på Stadsbiblioteket

Forum för poesi och prosa med Mats Jonsson den 5 september.

Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

När? Tisdag 5 september kl 18.30
Var? Stadsbibliotektet, scenrummet

Fri entré

 

Mats Jonsson har gett ut de självbiografiska serieromanerna Hey Princess, Pojken i SkogenI detta satans rum samt Mats Kamp. Han har även medverkat med serier och texter i tidningar som Bang, Dagens Nyheter, Nöjesguiden, Ordfront Magasin och Rocky. I höst är han aktuell med Nya Norrland, en serieroman om den klyfta mellan stad och landsbygd som allt mer framstår som ett av vår tids största samhällsproblem. Jonsson har belönats med flera priser, bland annat Urhunden för bästa svenska seriealbum 2005. 

Gunnar Källström, uppvuxen i Småland, numera boende i Göteborg, debuterade med en diktsamling 1998, Utbildningar och kurser. Som musiker framträder han solo eller i olika konstellationer, till exempel med Fridens liljer, som sedan skivdebuten 2004 strävar efter ett sound hemmahörande i 30-40-talets hotjazz. Källström romandebuterade 2017 med Säg att du älskar mig, tre gånger, där huvudpersonen Ragnar växer upp med en missbrukande mamma, en sjuk pappa och tre äldre bröder, men finner en tillflyktsort hos sin mormor i mörkaste Småland, där de gamlas berättelser om bygdeoriginal och sällsamma händelser ger honom livsviktig näring.

Harriet Nauer inleder kvällen med sång och gitarrspel. Hon lägger stor vikt vid sina texter och influeras av bland andra Bruce Springsteen och Johnny Cash i sitt skapande. Hennes musik har även jämförts med Joan Baez och First Aid Kit och hon kommer nu snart att gå in i studion och spela in sin musik.

Tove Folkesson som skulle ha kommit denna kväll har tyvärr fått återbud.

Arrangörer: Forum för poesi och prosa, Trollhättans Stadsbibliotek och Folkuniversitetet.

Senast granskad: 2017-09-04 av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)