Digital parkeringstjänst i Trollhättan

Du kan välja att registrera din parkering med Easyparks APP eller via SMS. Vill du inte använda dig av en digital parkeringstjänst kan du också använda någon av parkeringsautomaterna. Detta gäller både på avgiftsfria platser i centrum med krav på registrering och på platser som har parkeringsavgift.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

APP

Easyparks APP  kan användas för att registrera biljett i centrumzonen.

APPen kan också användas  för att betala parkeringsavgifter på avgiftsbelagda parkeringar.
Kommunala platser som är avgiftsbelagda finns på delar av gatorna i centrum, Kanaltorget, Norrelidparkeringen, Folkets park, Resecentrum, Pendelparkeringen och Dahllöfs park.

Parkeringen startar och stoppas i  Appen. Det är enkelt och man betalar bara för den tid man parkerar.

Skyltar om zonkod finns på parkeringsautomaterna och på andra utvalda platser.

Du registrerar dig som kund hos Easypark. Om du inte gör ett aktivt val kommer du få en pappersfaktura till dig och då tillkommer en fakturaavgift. Det kan du enkelt undvika om du väljer faktura via e-post eller SMS. Du kan också koppla ett betalkort/kreditkort och då dras avgiften när du avslutar sin parkering.

 

SMS

Sms-parkering kräver vare sig mynt, konto- eller kreditkort. Man skickar helt enkelt bara ett sms när parkering påbörjas och ett sms när den ska avslutas. Det är enkelt och man betalar bara för den tid man parkerar.

Skyltar om zonkod finns på parkeringsautomaterna och på andra utvalda platser. SMS kan användas för att registrera biljett i centrumzonen och för att betala parkeringsavgifter på andra platser. Kommunala platser som är avgiftsbelagda finns på delar av gatorna i centrum, Kanaltorget, Norrelidparkeringen, Folkets park, Resecentrum, Pendelparkeringen och Dahllöfs park.

Kontakta leverantören Easypark för att välja hur du vill bli fakturerad. Om du inte gör ett aktivt val kommer du få en pappersfaktura till dig och då tillkommer en fakturaavgift. Detta kan du enkelt undvika om du väljer faktura via e-post eller SMS

Månadsbiljetter

Tjänsterna erbjuder även köp och aktivering av månads- och pendlarkort.

Månadskort = områdeskod 1345
Pendlarkort = områdeskod 1346

Är du under 18 år?

Det är inga problem att använda den digitala tjänsten även om du är yngre än 18 år. Ladda ner Easyparks app och koppla ett betalkort till tjänsten, så kan även du använda dig av den digitala tjänsten.

Du kan däremot inte aktivera din parkering genom att skicka ett sms till Easypark. Det beror på att man måste uppge sitt personnummer i ett sådant meddelande för att Easypark ska kunna fakturera parkören. Easypark får inte fakturera personer under 18 år.

Senast granskad 2023-06-15 av REBGUS