Digital betalparkeringstjänst i Trollhättan

Du kan välja att betala din parkeringsavgift via sms eller app på kommunens parkeringsplatser.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Håll utkik efter skyltarna! De talar på ett enkelt sätt om för dig hur du ska aktivera din parkering.

Denna tjänst är ett komplement till de redan befintliga p-automaterna. Sms-parkering kräver vare sig mynt, konto- eller kreditkort. Man skickar helt enkelt bara ett sms när parkering påbörjas och ett sms när den ska avslutas. Det är enkelt och smidigt och man betalar bara för den tid man parkerar.

Man kan även välja att ladda ner appen Easypark och aktivera parkeringen via den. Den är mycket enkel och självinstruerande att använda. Läs på skyltarna vid p-automaterna och följ de tydliga instruktionerna.

Skyltarna på respektive område kommer att guida dig rätt vad gäller korrekt nummer för respektive parkeringsområde. Detta gäller på alla kommunala, avgiftsbelagda parkeringsplatser, vilket innebär såväl gatuparkering som parkeringarna på Kanaltorget, Norrelidparken, Folkets park, Resecentrum, Pendelparkeringen och Dahllöfs park.

Tjänsten erbjuder även köp och aktivering av månads- och pendlarkort.

Månadskort = områdeskod 1345
Pendlarkort = områdeskod 1346

Parkeringsövervakaren får information via sin handterminal om vilka fordon som har aktiva parkeringskort alternativt pågående app- eller sms-parkering på respektive gata eller parkering.

Observera att man via leverantörens hemsida eller genom att kontakta deras kundtjänst, enkelt kan ändra hur man vill få sin faktura. Tänk på att om man inte gör ett aktivt val, kommer man att få en pappersfaktura skickad till sig. En pappersfaktura kostar pengar utöver själva parkeringsavgiften. Man kan enkelt slippa den avgiften genom att välja att få fakturan via sms eller e-post.

Är du under 18 år?

Det är inga problem att använda den digitala betalningstjänsten även om du är yngre än 18 år. Ladda ner Easyparks app och koppla ett betalkort till tjänsten, så kan även du använda dig av den digitala betalningstjänsten.

Du kan däremot inte aktivera din parkering genom att skicka ett sms till Easypark. Det beror på att man måste uppge sitt personnummer i ett sådant meddelande för att Easypark ska kunna fakturera parkören. Easypark får däremot inte fakturera personer under 18 år.

Senast granskad 2022-08-29 av JOSÅKEBEN