Vinnare Blockhättan-tävling

100 barn och ungdomar som deltog i N3:s Minecraft-LAN under höstlovet fick ett uppdrag: bygg framtidens Drottningtorg i Minecraft. Uppdraget slutfördes av sex personer och nu har tre vinnare korats. Se bidragen och läs vilka som har vunnit två biljetter till Dreamhack.

Person
Kommunikatör, Stadsbyggnadsförvaltningen Josefin Åkesson Bengtsson 0520-49 76 98
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Två biljetter till Dreamhack Summer 2016 låg i potten för tre personer när Stadsbyggnadsförvaltningen utlyste en tävling i samband med N3:s LAN i Minecraft under höstlovet: bygg framtidens Drottningtorg som du vill ha det, i Minecraft. Tävlingen är en del av den stora medborgardialogen om Nya Drottningtorget som pågår fram till slutet av januari. Att ta reda på vad barn och unga vill ha på torget är viktigt och det här är ett av de sätt som vi har jobbat med för att nå ut till den målgruppen. 

Vinnare

Sex personer fullföljde uppdraget och skickade in sina bidrag till framtidens Drottningtorg. Alla bidrag är genomarbetade och förtjänar att uppmärksammas men vi säger extra grattis till följande:

1:a pris: Linus Backlund (LinusUA).
Motivering: Med en stor skopa kreativitet har den här personen tänkt helt nytt och utanför boxen. En förändring av torget, som till största del skett under mark, känns spännande och som ett påhittigt sätt för att nyttja torgytan maximalt. Extra plus för restaurangen som ska servera glassbuffé.

2:a pris: Erik Johansson (red0nzpx).
Motivering: 
Med ett stort fokus på det gröna, både miljömässigt och i den fysiska utformningen, tycker juryn att detta bidrag ligger helt rätt i tiden. Torget har genomgått en förändring som genomsyras av kreativitet och nytänkande. Stort plus för elbilsladdare.

3:e pris: Gustav Winblad (Winblad99).
Motivering: Ett mycket genomarbetat bidrag med fokus på små detaljer som gör torget inbjudande och trevligt. En ny och modern byggnad känns helt rätt. Det här är verkligen ett torg som man vill vara på! Extra plus för övergångsstället på busstorget!

Bidrag

Se film på samtliga bidrag på Youtube

 xXGrimPlaysPvPXx - Kajsa Nävergård 


Jag tänkte helt nytt!! Med målningen på marken så inspirerades jag av en video där proffs målar "hål" på marken och ser hur alla reagerar.. (Jag tror ni fattar :D) Min lillebrorsa älskar skateboarding och ville ju såklart att det skulle vara med! Pappa kom med idén att bygga en staty/fontän av en sluss (det gick inte så bra) och mamma ville att det skulle finnas bänkar på torget. Mormor ville att det skulle finnas restaurang o café så jag gjorde det! Hoppas att ni gillar det!! /Den hemlige GrimKajsa Nävergårds bidrag 1Kajsa Nävergårds bidrag 2Kajsa Nävergårds bidrag 3Kajsa Nävergårds bidrag 4Kajsa Nävergårds bidrag 5Kajsa Nävergårds bidrag 6

 Hugo1234f - Hugo Friberg

När jag skulle bygga om torget så funderade jag först på vad som skulle hjälpa nyanlända besökare som aldrig har varit i Trollhättan. Så jag byggde om glasskiosken och satte ihop den med den andra byggnaden för att göra plats för ett "Info Center" Där alla tider till bussar och tåg skulle stå. Det skulle såklart finnas personal där så att man kan på hjälp och boka biljätter till bussar/tåg och Taxi.  Sedan tittade jag på alla som cyklar till bussen på morgonen. Därför förkortade jag Centret och byggde ett cykelställ. Sedan byggde jag en uteservering till glass kiosken som också skulle vara till något cafe eller något annat så att man kunde sitta och äta. Till sist la jag till skyltar över ingångarna till bussarna så att man skulle kunna vissa viktig info.
Hugo Fribergs bidrag 1Hugo Fribergs bidrag 2 
Hugo Fribergs bidrag 3 Hugo Fribergs bidrag 4
Hugo Fribergs bidrag 5 Hugo Fribergs bidrag 6

red0nzpx - Erik Johansson

Jag har tänkt mycket växter och vatten. Och jag har dragit ner lite på busshålls platserna så att vi får plats med mera växter, parker och vatten. Jag har gjort en nu pressbyrå typ fast mer restaurang också så man kan äta när man är där. jag har gjort EL bils laddare så att dem som har EL bil kan ladda  när dem är där. Jag har tagit bort lite av Trollhättan algen för O få plats med grusvägen, det är både bra och dåligt o ta bort algen dem är väl 103 eller 104 år men samtidigt är det ju bra med nytt. :) 
Erik Johanssons bidrag 1Erik Johanssons bidrag 2
Erik Johanssons bidrag 3Erik Johanssons bidrag 4
Erik Johanssons bidrag 5Erik Johanssons bidrag 6

LinusUA - Linus Backlund

Jag tänker att man ska ha bussarna under marken och ha små butiker med olika sorters mat men även aktiviteter under marken. Uppe på marken kan man ha en scen, godisaffär, en glass restaurang  som serverar glassbuffé och en lekplats för de yngre.
Linus Backlunds bidrag 1Linus Backlunds bidrag 2
Linus Backlunds bidrag 3Linus Backlunds bidrag 4
Linus Backlunds bidrag 5Linus Backlunds bidrag 6

Winblad99 - Gustav Winblad

Jag har tänkt att alla ska trivas stora som små. Sedan jag har även gjort en restaurang så att man kan äta olika mat. Jag tycker att det är bra att fräscha upp lite gran så det har jag gjort. :) Hoppas ni tycker det är fint. :) 
Gustav Winblads bidrag 1Gustav Winblads bidrag 2
Gustav Winblads bidrag 3Gustav Winblads bidrag 4
Gustav Winblads bidrag 5Gustav Winblads bidrag 6

Carl_ivan -  Carl Johansson

Hej jag har gjort så att ta mindre plats för busshållplatsen för den är väldigt stor. Byggt en liten park för lite äldre. En lekplats för små. Jag har gjort ett hus där man säljer vykort och sådant. BMX park för 10-15 åringar. Fontäner är ju coola så jag har gjort den i parken. En mång sports plan med t.ex. fotboll eller basketplan. En kiosk inomhus med t.ex.  korv med mos. Det var nog hela mitt torg hoppas ni gillar det. 
Carl Johanssons bidrag 1Carl Johanssons bidrag 2
Carl Johanssons bidrag 3Carl Johanssons bidrag 4
Carl Johanssons bidrag 5Carl Johanssons bidrag 6

Bidrag Blockhättan-tävling

Senast granskad 2018-10-24 av clara.bengtsson@trollhattan.se