Illustration på husvagn.

Tyck till om nya Drottningtorget

– många forum där Trollhätteborna kan påverka

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Idag går startskottet för en bred satsning där Trollhättans Stad frågar Trollhätteborna en viktig fråga. Hur vill du att nya Drottningtorget ska se ut?

På Trollhättans Stads hemsida finns nu en möjlighet där man kan lämna sina idéer och tankar kring framtidens Drottningtorg – och på fredag (23 oktober) inleds en stor dialogturné med ett första stopp på just Drottningtorget.

– Vi är mycket intresserade att höra vad Trollhätteborna vill med sitt torg. Att få in synpunkter och idéer som kan hjälpa till i den fortsatta processen. Vi har bland annat gjort i ordning en husvagn som inleder i centrum och därefter kommer att synas brett i hela kommunen. Man kommer att kunna hälsa på i husvagnen under många veckor framöver, berättar Stadsbyggnadschefen Johan Bengtsson.

Det kommer att finnas flera sätt att lämna sina synpunkter på. Förutom formuläret på hemsidan och husvagnen så kan man också ladda upp en film eller bild på Instagram (#nyadrottningtorget och @stadsbyggnad).

– Vi kommer att finnas nästan överallt under vintern och våren. Alla skolor, alla fritidsgårdar, Folkets Hus och stadsdelarna kommer att få besök, konstaterar Johan Bengtsson.

Trollhättebornas tankar samlas sedan upp och blir underlag för tre förslag som en arkitektbyrå ska rita. Dessa förslag ska vara klara i slutet av mars och sedan ställas ut i centrum.

– Ambitionen att ett slutligt förslag ska presenteras i samband med 100-årskalaset 20-21 augusti – och att ombyggnaden av torget kan starta under 2017, berättar Johan Bengtsson.

För mer information kontakta Johan Bengtsson, Stadsbyggnadschef, 0520-49 74 06.

Senast granskad 2015-10-16 av JOSÅKEBEN