Lärare erbjuds genomgång av Nya Drottningtorget-förslagen

​Samtliga lärare i Trollhättans Stad har nu möjlighet att få en genomgång av de olika torgförslagen i utställningslokalen i Oden – som de sedan kan berätta om för sina elever.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8.00–16:30

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Lärare och elever har tidigare varit inbjudna att komma med tankar och idéer till hur Drottningtorget kan se ut när det ska byggas om. Elevernas arbete presenterades då på ett Instagramkonto: 

@ungastadsbyggare

Nu finns det tre förslag på hur torget kan se ut, som arbetats fram utifrån vad Trollhättans politiker tycker är viktigt och det som Trollhätteborna sagt under medborgardialogen som pågått under höst och vinter. Tanken är att de tre förslagen som är framtagna kombineras till ett förslag som presenteras den 21 augusti i samband med Trollhättans födelsedagsfirande.

Det är dags att återigen låta barn och unga vara med och tycka till!

Vi vill särskilt bjuda in Trollhättans lärare till lokalen i Oden (gamla Din Sko-lokalen, plan 2) där vi ställer ut de tre förslagen på torget för att gå igenom innehållet i de olika
förslagen, hur processen kring beslutsfattande ser ut framöver och hur man kan vara med och tycka till. Detta för att lärarna sedan ska kunna prata med era elever om det här och påvisa att man kan få vara med och påverka det som händer i staden och visa dem hur man kan göra för att tycka till om torgförslagen.

 Följande tider har vi genomgång för lärare i Oden: 

  • Tisdag 26/4, kl. 16.00
  • Onsdag 27/4, kl. 16.00
  • Torsdag 28/4, kl. 16.00
  • Tisdag 3/5, kl. 15.30
  • Onsdag 4/5, kl. 15.30

Genomgången tar cirka 30 minuter. Alla lärare får gärna anmäla sig i förväg, så vi får en uppfattning om hur många som dyker upp. Anmälan görs till robin.karlsson@trollhattan.se.
Givetvis är man välkommen in vilken annan dag och tid som helst när vi har öppet, men vi kan då inte garantera att vi kan ha en lika grundlig genomgång.

Klasser som är med och tycker till kan välja att vara med och tävla om en klassaktivitet. 

För mer information kontakta Josefin Åkesson 0520-497698, kommunikatör Stadsbyggnadsförvaltningen. 

Senast granskad 2016-04-26 av Clara Bengtsson