Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som dyker upp i samband med ombyggnationen av Drottningtorget. Om det är något du saknar svar på har du möjlighet att ställa just din fråga till oss.

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Här svarar vi på vanligt förekommande frågor som rör ombyggnationen av torget. Vi uppdaterar listan allt eftersom fler frågor dyker upp. 

Saknar du svar på just din fråga?

Ställ den HÄR!

Till startsidan för Nya Drottningtorget

Preliminär byggstart för Drottningtorget är tidigast 2017. 

I dagsläget har inga beslut fattats om det som idag finns på torget: byggnaderna, fontänen, taxibilarna och parkeringarna.

Tanken är att Trollhättans invånare ska få lämna sina tankar och idéer om hur det Nya Drottningtorget kan utformas och att arkitekterna ska bidra med nytänkande inslag, utifrån vad invånarna och politikerna vill ha. 

Busstorget ska till ytan minskas och utformas till en tryggare plats för fotgängare. I tidigare inriktningsbeslut har målsättningen varit att i framtiden minska busstrafiken på Drottningtorget genom att flytta en del hållplatser till Drottninggatan och låta Resecentrum vara den främsta knutpunkten för busstrafiken i centrum. Trollhättans Resecentrum är kollektivtrafikens gemensamma huvudnav: Drottningtorget ska mer utgöra en hållplats och Resecentrum blir platsen där bussarna väntar inför byten.

De fysiska avgränsningarna för projektet har bestämts av politikerna. 

På stadens födelsedag: den 20 augusti 2016.

Trollhättebornas tankar och idéer om Nya Drottningtorget är en viktig del i det här projektet. En omfattande medborgardialog kring ombyggnationen av torget och utformningen av Nya Drottningtorget är högt prioriterad av politikerna i Trollhättan.

Senast granskad: 2015-10-15 | av: Josefin Åkesson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)