Föreningar: kan ni hjälpa till i Cykelprojektet?

Efter ett lyckat cykelprojekt under sommaren kommer Stadsbyggnadsförvaltningen utveckla konceptet för att nå fler barn och unga. Nu söker vi hjälp från föreningar för att det nya Cykelprojektet ska bli så bra som möjligt!

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Under sommaren 2016 har Trollhättans stad genom Stadsbyggnadsförvaltningen (SBF) genomfört det lyckade projektet Cykelsommar. Tretton platser i Trollhättan fick besök av projektet och 207 barn i åldrarna 6-12 år övade på vår hinderbana för cykling. Deltagarna fick även lära sig viktiga trafikregler. 63 barn tog sedan cykelkörkort vid ett av tre uppkörningstillfällen som anordnades på Drottningtorget.

Nu vill vi nå ännu fler barn och ungdomar och utvecklar därför ett liknade cykelprojekt, denna gång söker vi samverkan med föreningslivet. Vi riktar oss nu till våra boenden för ensamkommande flyktingbarn, samt till grundskolans introduktionsverksamhet för nyanlända, Välkomsten. Sammanlagt hoppas vi nå ca 180 barn och ungdomar 7-18 år gamla.

Utöver vårt mål att barn och unga ska välja att cykla mer, samt bli säkra i trafiken, är syftet att förmedla kontakter med människor etablerade i det svenska samhället. Det är här föreningslivet kommer in. Vi söker er i föreningar som vill bidra till att nyanlända Trollhättebor vill bli delaktiga i samhället. Det gör ni genom att någon eller några av era medlemmar deltar som stöd under ett eller gärna flera kurstillfällen. Kursen bedrivs av personal från SBF och ansvaret för barnen ligger på personal på boendet, föräldrar eller lärare, beroende på tillfälle. Det vi önskar av er är att ni är trygga och schyssta medmänniskor som peppar och stöttar de unga under kurstillfällena. Det är toppen om ni också vill bjuda in kursdeltagare till att prova på er verksamhet!

Först ut är ett boende för killar i åldrarna 13-18 år, där vi testar verksamheten. Vi träffar då 10 killar vid två kurstillfällen med start om redan om ett par veckor! Kursen kommer att pågå under två torsdagar från ca kl. 13.30-16.30 och innehåller träning på hinderbana, enklare teori, fikastund samt kul samarbetsövningar.

Ersättning för inkomstbortfall för deltagare från föreningar är möjligt vid överenskommelse.

De övriga 170 barnen träffar vi under våren, i första hand under april-maj, så ange vid anmälan om ni har möjlighet att hjälpa oss redan vid första tillfället, eller först till våren. Upplägget kommer då att se ut ungefär som ovan, och bedrivas under skoltid.

Välkommen med frågor och anmälan inklusive kontaktuppgifter till jorgen.einarsson@trollhattan.se, alternativt 0520-497627.

Vi hör av oss i god tid och går igenom upplägget.

Senast granskad: 2016-09-27 | av: Josefin Åkesson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)