Två händer som håller upp en skylt med texten "SOS" i röda bokstäver

Krissituation och beredskap

Vid en krissituation kan du följa den senaste informationen på denna sida.

Person
SäkerhetschefKristina Hedman 0520-49 76 47
Enhet Trollhättans Stad Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kontakta oss

Trollhättans Stad har som mål att skapa ett tryggt och robust samhälle. I satsningen ingår nyanskaffning av reservkrafts- aggregat, och anslutningsåtgärder på viktiga kommunala anläggningar.

I det moderna samhället behöver den enskilda människan inte bekymra sig om värme, vatten och belysning - allt finns. Ända tills en störning inträffar. Ett elavbrott på några timmar skapar problem. Hur håller man värmen i bostaden? Hur kokar man mat utan el? Hur sköter man sin hygien utan vatten?

Här finner du information som är av betydelse om du råkar ut för en situation då du behöver hjälp. Exempel på sådan händelse är olycka i hemmet eller i värsta fall en mer omfattande händelse som drabbar flera människor.

Tjej som går över massor av nedfallna träd

Om allt vänds upp och ner

Hela 40 procent av landets befolkning vet inte hur de kan förbereda sig för en samhällskris. Den 8-14 maj arrangerades den första Krisberedskapsveckan i Sverige. Syftet var att förbättra människors riskmedvetenhet och att fler ska veta hur de

Texten "Klarar du dig själv i 72 timmar"

Klara dig själv i tre dygn

Klarar du dig själv i 72 timmar? Har du tillräckligt med vatten? Vet du var ficklampan är? Har du batterier i radion? Om en kris inträffar bör alla vara så pass förberedda att de klarar sig utan stöd av myndigheter i tre dygn.

Relaterad information

Seveso: Inom Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbunds område finns fem verksamheter som omfattas av den lägre kravnivån i Sevesolagstiftningen; GKN Aerospace Engine Systems i Trollhättan, Stallbacka kraftverk i Trollhättan och Tyre Recycling In Sweden AB i Åsensbruk. Samt två bergtäkter, Granen och Örs-Eriksbyn.

Läs om Sevesoanläggningar på Närfs hemsida

Senast granskad: 2018-02-01 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)