Sjuksköterska ger undersköterska en vaccinspruta mot covid-19. Både har skyddsutrustning på sig. Undersköterskan Susanna Andersson var bland de första av Trollhättans Stads personal att vaccineras mot covid-19.

Personalvaccinationer igång i Trollhättan

Den 12 februari startade vaccineringen mot covid-19 för Trollhättans Stads omvårdnadspersonal. Utförare av vaccinationen är Doktor 24, som upphandlats av Västra Götalandsregionen.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8.00–16:30

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Konsthallen i Trollhättan har tillfälligt utformats till ett vaccinationscenter för Trollhättans Stads omsorgsförvaltning. Sedan den 12 februari pågår löpande vaccinering av kommunens omsorgspersonal. En av de första att vaccinera sig mot covid-19 var Susanna Andersson, undersköterska inom hemtjänsten.
– Det gick jättesmidigt och kändes inte alls. Jag var lite skeptisk till en början, men man ska nog inte tänka så mycket, bara gör det! Den här pandemin kommer inte gå över av sig själv om vi inte gör något åt det.

Vad ser du för fördelar med att vaccinera dig?
– Jag minskar risken att sprida sjukdomar vidare på jobbet, hemma och runt omkring mig, säger Susanna.

Vaccination skyddar människor

Vaccinationen följer myndigheternas prioriteringsordning. De som erbjuds vaccinering i detta skede är all personal som arbetar inom äldreomsorg med vårdnära arbete.
– Jag hoppas verkligen att så många som möjligt tar chansen att vaccinera sig nu när möjligheten finns. Detta för att skydda sig själv, människorna vi tar hand om och ens egna närstående, säger Jane Johansson, förvaltningschef.

Kommer du att vaccinera dig?
– För mig är det en självklarhet att vaccinera mig så fort det blir allmänhetens tur, säger Jane Johansson.

Senast granskad 2021-02-22 av Jonathan Hjort