Mikael Hansson och Lilian Ottosson utanför Humlevägen i solskenet. Mikael och Lilian jobbar till vardags med andra arbetsuppgifter. Men under Corona har de ryckt in som extrapersonal på ett äldreboende.

Personalen rycker in under Corona

Till vardags jobbar de med andra arbetsuppgifter inom Trollhättans Stad. Men under Corona rycker de in som extrapersonal i vården för att avlasta ordinarie personal.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans Stads träffpunkter för äldre är en av flera verksamheter som tillfälligt har stängt på grund av coronaviruset covid-19. För att hjälpa till har personalen i träffpunktsteamet sadlat om och hoppat in som extrapersonal på stadens äldreboenden på Sylte.
– Det har varit guld värt att få in dem i verksamheterna, säger Maria Asplind Dahl, enhetschef på Humlevägen.

Stöttar personalen

Träffpunktsteamet har i princip samma arbetsuppgifter som ordinarie personal och har kunnat hjälpa till med många olika arbetsuppgifter.
– Vi har blivit väl mottagna. Jag har jobbat på gruppboende för personer med demens tidigare och värdesätter den dagliga kontakten med de boende, säger Mikael Hansson, till vardags aktivitetspedagog.

Trivs på nya arbetsplatsen

Mikael trivs bra på sin nya tillfälliga arbetsplats och har snabbt kommit in i vardagen på Humlevägen.
– Vi saknar vårt ordinarie jobb och tänker mycket på våra gäster som inte kan besöka dagverksamheter och träffpunkter i dagsläget. Samtidigt tycker jag att det är roligt att arbeta med detta under en begränsad tid.

Relaterad information

Balkongkonserter på äldreboenden

Senast granskad 2020-05-04 av JONHJO