Therese och Malin och Peppisar

Peppisar, en symbol för alla barns rätt till en magisk jul

För tredje året i rad har Familjehuset fått ett antal ”peppisar” av IOGT-NTO-Rörelsen i samband med kampanjen Vit jul i syfte att dela ut till de barn man träffar under jul.

Verksamhet

ASF: Familjehuset

Hitta hit

Strömgatan 8 461 35 Trollhättan

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Mjukisdjuret är en symbol för alla barns rätt till en magisk jul, och nu kan det förhoppningsvis skänka värme till barn som Familjehuset träffar under julen.

– Peppisen tar inte bort det som gör ont, men kan ge en känsla av värme och tröst. Peppisarna kommer att delas ut under hela december till de barn och unga vi möter till exempelvis på det skyddade boendet, säger Therése Williamsson, enhetschef Familjehuset.
– Vi har ju beredskapsverksamhet under jul, så vi ställer en låda vid dörren här så att man kan greppa tag i en Peppis på vägen ut, säger Therése.

IOGT-NTO:s utdelning av mjukisdjur började 2019 som en del av ”Vit julkampanjen”.
– Vi såg att det vore fint om vi kunde samverka med de myndigheter som möter de barn som far mest illa, så vi delar ut peppisar till blåljuspersonal, kvinnojourer, psykakuter, HVB-hem, socialtjänsten, skyddade boenden och socialjourer, berättar Malin Westergren.

På bilden: Malin Westergren (till höger), från IOGT-NTO och Therése Williamsson, enhetschef på Familjehuset samt en samling Peppisar.

Mer information om kampanjen Vit jul

Webbplats:
www.vitjul.se

Facebook
facebook.se/vitjul​

Senast granskad 2021-12-23 av PERIVA