Kvinna i rullstol klipper ett band till ett nytt boende. Bredvid henne står två kvinnor med munskydd och visir. Hyresgästen Britta inviger det nya boendet på Hagtornsstigen 51. Till sin hjälp har hon enhetscheferna Ingrid Andersson och Ebba Nyborg.

Nytt äldreboende klart i Trollhättan

Nu är Trollhättans Stads nya vård- och omsorgsboende på Hagtornsstigen 51 klart. Under vecka tre flyttar de första hyresgästerna in i sina nya hem.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det nya vård- och omsorgsboendet består av 45 boendeplatser och ligger norr om Lyrfågelskolan, ett stenkast från kvarteret Gulsparven. Boendet är byggt i två plan med trästomme och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Det finns dels en innergård som omsluts av husväggar och så finns det en omgivande gård. Boendet har även ett orangeri med ett inglasat uterum på plan två för att ge känslan av att vara utomhus. 
– Det känns jätteroligt att det är klart och att vi kan starta upp vår verksamhet i de här moderna och fina lokalerna, säger Ingrid Andersson, enhetschef.

Hyresgästerna som flyttar in på Hagtornsstigen 51 är boende från Stavregården, Kastanjebacken och Gullön/Malgön på Tallbacken.

Film: Så ser det nya äldreboendet ut

Relaterad information

Fakta Hagtornsstigen 51

  • Totalyta på 4135 kvadratmeter
  • 45 bostäder på cirka 32 kvadratmeter
  • Nio boende per avdelning
  • Gemensam yta på 81 kvadratmeter för varje avdelning
Senast granskad 2021-01-18 av JONHJO