Nycklar till Sverige

Den åttonde januari startar Integrationsforum i Trollhättans nya projekt ”Nycklar till det svenska samhället”, för asylsökande över 18 år, för att i tioveckorskurser få möjlighet att öka sina kontaktytor med det svenska samhället.

Person
IntegrationsstrategKatarina Nyman 0520-496807
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

”Nycklar till det svenska samhället” heter ett integrationsprojekt som går under kategorin som finansieras av Länsstyrelsen. Målgruppen är personer över 18 år som är asylsökande (oavsett boendeform) eller som har uppehållstillstånd men som bor kvar i Migrationsverkets anläggningsboenden i väntan på kommunplacering.

Projektet hålls i form av tioveckorskurser under 2018. Deltagarna får under föreläsningar och gruppdiskussioner samt språkcafé möjlighet att genom personliga möten stegvis utöka sina kontaktytor med det svenska samhället och dessa aktörer.

Målsättningen är att deltagarna genom projektet upplever att deras tid som asylsökande blir mer meningsfull; genom delaktighet, inkludering, nya bekantskaper och nya lärdomar.
Nycklarna innefattar kunskap om det svenska samhället, det svenska arbetslivet, hälsa och det svenska språket. De berör rättigheter och skyldigheter i Sverige, hur man söker jobb, föräldrarollen, hur olika delar av samhället fungerar, sexuell hälsa, jämställdhet m.m.

För mer information och anmälan, kontakta Emma Lantz på Integrationsforum mot rasism. Föreningsgatan 16 i Trollhättan, informator.adb@telia.com, 0520-83453 eller www.integrationsforum-adb.se.

Inbjudan till kursen som startar 8 januari

Inbjudan till kursen som startar 8 januari (dari)

Inbjudan till kursen som startar 8 januari (arabiska)

Inbjudan till kursen som startar 8 januari (engelska)

Information om projektet "Nycklar till det svenska samhället"

Senast granskad: 2018-03-16 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)