Porträttbilder på olika sommarvikarier.

Nöjda sommarvikarier inom omsorgen

Vad tycker vikarier om att jobba inom vård och omsorg? Vi frågade några av våra vikarier efter sommarperioden 2019.

Person
Kommunikatör Jonathan Hjort 0520-49 65 06
Enhet Omsorgsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Omsorgsförvaltningen

Alexandra, sommarvikarie i hemtjänsten:

Att vara sommarvikarie inom omsorgen i Trollhättans Stad är roligt. Mitt sommarvikariat har varit jättebra. Man växer så mycket inom detta jobb då du jobbar med så mycket olika människor och får varierande uppgifter. Det roligaste med mitt arbete är att man får arbeta så varierat, det är aldrig detsamma. Du är ute på promenader, du har social kontakt med vårdtagarna, du delar ut/värmer, matar och så vidare.
Du sitter inte inne, utan man är ute och jobbar för det mesta så jag skulle vilja säga att det har varit jätteroligt.

Hedda, sommarvikarie på rehabenheten:

Att jobba inom omsorgen i Trollhättans Stad har varit till stor hjälp för mig, som inte är uppvuxen här, att lära mig staden. Jobbet som rehabassistent har även gett mig nya erfarenheter som hjälper mig i min utbildning till fysioterapeut.

Det bästa med att vara sommarvikarie på rehabenheten är framförallt människorna man jobbar med, både patienter/brukare och kollegor. Under den här sommaren har jag träffat många nya ansikten, några återkommande och andra kanske man bara träffat en gång, men alla gör ett intryck och ur varje möte har man fått många nya erfarenheter. Jag har även jobbat med fantastiska kollegor som alltid ställer upp och svarar på alla de många frågor som dyker upp under arbetets gång.  

Isa och Mia, sommarvikarier på Humlans dagverksamhet:

Det har varit en mycket rolig, lärorik och givande sommar. Vi fick ett fantastiskt mottagande av både personal och gäster på Humlans dagverksamhet som gjort att vi känt oss välkomna. Vi har fått ta ansvar och bidra med inspiration på samma villkor som ordinarie personal, vilket vi uppskattat då vi både är drivna och engagerade. 

Det roligaste under vårt sommarvikariat har varit alla härliga skratt, varma kramar, inspirerande samtal och framförallt den tacksamhet som gästerna visar. Detta gör att arbetet känns så mycket viktigare och roligare! En av de allra bästa delarna i arbetat har varit att vi har haft en varierande arbetsmiljö. När vädret har varit bra har vi kunnat göra aktiviteter utomhus, såsom promenader, gymnastik och utflykter vilket har varit uppskattat då alla våra gäster inte alltid kommer ut när de är hemma.

Vi har lärt oss att ju mer vi ger desto mer får vi tillbaka. Detta har medfört att vi hela tiden velat göra det lilla extra för våra gäster. Det har byggts upp många fina relationer och vi tar med oss mycket minnen och lärdomar. Ska man summera sommarvikariatet med en mening så får det bli "ett gott skratt förlänger livet".

Relaterad information

Isa & Mia (vecka 26), Alexandra (vecka 27) och Hedda (vecka 33) har visat upp sin arbetsvardag på instagram under varsin vecka. Bilderna går att hitta via länken nedan.

Trollhättans Stads vård och omsorg på instagram

Senast granskad 2019-11-14 av Jonathan Hjort