Ingenjörshuset på Gärdhemsvägen 26 rymmer nu både Samtalsmottagningen Kraften samt budget-, skuld- och konsumentrådgivningen. Ingenjörshuset på Gärdhemsvägen 26 rymmer nu både Samtalsmottagningen Kraften samt Budget-, skuld- och konsumentrådgivningen.

Kraftsamling på Gärdhemsvägen 26

Pilen blir Kraften. Konsument blir budget-, skuld- och konsumentrådgivning. Dessutom samlas de i samma lokal på Gärdhemsvägen 26. - Jag tror att det blir jättebra. Vi har många gemensamma beröringspunkter, säger Annelie Fredriksson, enhetschef på Budget-, skuld- och konsumentrådgivningen.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Nu har två verksamheter samlats sida vid sida på våningsplan 4 i Ingenjörshuset på Gärdhemsvägen 26. Konsument kommer närmast från sina lokaler bakom Maria Alberts vårdcentral.
- Ursprunget till flytten är en besparing på externa lokaler, och att vår grupp fick plats att flytta in här, berättar enhetschef Annelie Fredriksson.

I samma veva byter de namn till Budget-, skuld- och konsumentrådgivningen.
- Vi är mer än en konsumentvägledning, det är viktigt att berätta att vi också arbetar med budget- och skuldrådgivning, säger hon.

Välanpassade lokaler

I lokalen finns sedan tidigare Samtalsmottagningen Kraften (tidigare Alkohol- och drogrådgivningen Pilen). Deras namnbyte beror dels på det utökade uppdraget för spelmissbruk, dels för att de inte ska förväxlas med NU-sjukvårdens öppenvård för vuxenpsykiatri.

Också Kraften har minskat sin personaltäthet, vilket öppnade upp för att andra verksamheter får plats. Och enhetschef Anna Kindberg välkomnar sina nya kollegor.
- Lokalerna är väl anpassade för samtal och klientbesök. Det blir också en del av en god arbetsmiljö, att vara två-tre personer fungerar bra, men det kan också vara sårbart - så säkerhetsmässigt är det positivt utifrån att vi är fler personer här, säger Anna Kindberg.

Gemensamma beröringspunkter

Anna Kindberg ser också fler fördelar med sin nya hyreskamrat.
- Vi får en bättre kunskap om varandras verksamhet och ett större utbyte, exempelvis när det gäller spelproblematiken, där man kan komma både till oss och Budget-, skuld- och konsumentrådgivningen.
Och Annelie Fredriksson håller med.
- Vi har även tidigare mött personer med spelproblematik, men inte tydligt ­kunnat hänvisa dem innan Spellagen kom, därför blir detta också ett steg närmare varandra, säger Annelie Fredriksson.

Samtidigt understryker båda enhetscheferna att de fortfarande är två separata verksamheter, trots de gemensamma beröringspunkterna, och det viktigaste är att deras respektive kunskapsområde synliggörs utåt; att det blir än tydligare vad de kan hjälpa till med – och hur de kan göra det.

Samtalsmottagningen Kraften
Budget-, skuld- och konsumentrådgivning

Senast granskad 2020-02-28 av Per Ivarsson