Gruppbild med de sex kinesiska cheferna tillsammans med personal från Omsorgsförvaltningen i Trollhättans Stad utanför det nya äldreboendet på Lantmannavägen.

Kinesiska chefer imponerade av Trollhättans omsorg

Den 12 september fick Trollhättans Stad besök av sex chefer från äldreomsorgen i Shanghai. Efteråt var de kinesiska cheferna imponerade av vad de fått se.

Person
KommunikatörJonathan Hjort 0520-49 65 06
Enhet Omsorgsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Omsorgsförvaltningen

Under vistelsen hann cheferna från Shanghai besöka både Nordängens vård- och omsorgsboende i Sjuntorp och det nybyggda äldreboendet på Lantmannavägen. 
– Mycket roligt att få visa långväga gäster på studiebesök vårt nyaste äldreboende som både håller hög miljöklass vad gäller byggnation, men också innehåller spännande nya lösningar som digitala golv, säger Marie Uls, områdeschef. 

Erfarenhetsutbyte

När Shanghai-cheferna anlände till Sjuntorp var det många nyfikna boende som ville hälsa på de långväga gästerna. "Eva", som bor på Nordängen, bytte lite erfarenheter med cheferna och visade glatt upp sin lägenhet.

"Väldigt nöjda"

Efter en gemensam lunch med personalen var det nöjda besökare som lämnade Trollhättan.
– Vi är väldigt nöjda med besöket. Det är väldigt bra och imponerande omsorg i Trollhättan, säger Bao Longgen, biträdande direktör för Shanghai Municipal Committee Retired Veteran Cadres Bureau.

Cheferna från Shanghai fick se Trollhättans nyaste äldreboende som invigs under början av 2019.

Shanghai-cheferna fick en rundtur på Nordängens vård- och omsorgsboende i Sjuntorp. På den högra bilden delar Bao Longgen ut en gåva till enhetscheferna Camilla Sporring och Jan-Åke Berglund.

Senast granskad 2018-09-12 av Jonathan Hjort