Två äldre män håller i varsin stav under en övning. Framför dem sitter en kvinnlig instruktör på en stol där hon håller i en egen stav.

Dagverksamheter för äldre öppnar

Den 28 september öppnar stadens dagverksamheter för äldre igen. Planering pågår även för att starta igång träffpunkterna.

Personer
Enhet Omsorgsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Omsorgsförvaltningen

På grund av covid-19 har Trollhättans Stads dagverksamheter för äldre varit stängda sedan den 2 april. Nu har verksamheterna fått klartecken att kunna öppna igen.
– Det känns jätteroligt att kunna ta emot deltagare igen på våra dagverksamheter. Vi kommer bedriva verksamhet på Humlan, Tallbacken och Stavregården. För att säkerställa att inte för många kommer samtidigt har vi minskat antalet besökare per dag, säger Eva-Marie Sundberg, enhetschef.

Träffpunkter

Målsättningen är även att inom kort kunna starta igång öppna träffpunkter för äldre igen.
– Vi arbetar med att titta på hur, när och i vilken utsträckning vi skulle kunna öppna träffpunkterna på ett säkert sätt. Så fort det är klart kommer vi informera om det, säger Helena Mårdstam, verksamhetschef.

Relaterad information

Trollhättans Stads dagverksamheter för äldre är en insats som kräver ett biståndsbeslut. Alla berörda personer med ett beslut har informerats separat vilken/vilka dagar de kan komma, samt till vilken dagverksamhet de ska till.

Senast granskad 2020-09-23 av Jonathan Hjort