VIGGENS deltagare håller upp bokstäver där det står Stockholm.

Daglig verksamhet promenerade till Stockholm

Den dagliga verksamheten VIGGEN har satsat på hälsofrämjande aktiviteter under våren. Nu har gruppen gemensamt promenerat en sträcka som motsvarar avståndet mellan Trollhättan och Stockholm.

Enhet Omsorgsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Omsorgsförvaltningen

VIGGEN är en daglig verksamhet på Furulundsvägen i Trollhättan. Under våren har verksamheten jobbat med att öka deltagarnas vardagsmotion.
– Ett fantastiskt gäng som har kämpat med sina steg. I början gick vi cirka 4 000 steg per dag. Allt eftersom kände deltagarna att vardagsmotionen gjorde nytta och började öka antal steg varje dag för att de ville slå sina personliga rekord. I slutspurten låg alla på cirka 15 000 steg per dag, säger Therees Johansson, stödassistent.

Stockholm

Målet har hela tiden varit att promenera en sträcka som motsvarar avståndet mellan Trollhättan och Stockholm. Ett mål som förverkligades i veckan efter en fantastisk slutspurt av deltagarna.
– Vi är så glada av att detta har gett resultat. En av våra deltagare uttryckte ”att det inte gör lika ont i kroppen längre”. Vi ser glädje, ork och piggare deltagare här på VIGGEN, säger Gabbie Bergman, stödassistent.

Europa nästa

Med Stockholmsmålet uppnått har den dagliga verksamheten inspirerarats att fortsätta med vardagsmotionen.
– När vi gjorde om konditionstesten som vi gjorde innan utmaningen så visade det sig att alla haft nytta av dessa promenader. Nu har gänget önskat att fortsätta gå mot nya mål, vilket blir önskade huvudstäder i Europa, säger Gabbie och Therees.

Relaterad information

Daglig verksamhet innebär en meningsfull sysselsättning som ger stimulans, personlig utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället för en person med behov.

Daglig verksamhet/sysselsättning

Senast granskad 2020-04-03 av Jonathan Hjort